Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Bouwadvies

Officiële opening Holland PTC

26-10-2018, 13:42
Officiële opening Holland PTC

HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in Delft. Het is opgericht door Erasmus MC, LUMC en TU Delft en vormt met deze centra een actief samenwerkingsverband in zorg, onderwijs en wetenschap. HollandPTC behandelt kankerpatiënten door bestraling met protonen. De eerste patiënten zijn inmiddels bestraald en de officiële opening staat gepland op 30 november 2018. De medisch directeur, Marco van Vulpen, geeft aan dat zij hard werken aan het vergroten van de capaciteit, zodat op korte termijn circa 600 patiënten per jaar baat kunnen hebben bij deze nieuwe behandelmethode.

De ambitie was om in dit project maximale patiëntvriendelijkheid te realiseren. Gezien het zware karakter van de behandeling is een omgeving waar de patiënt zich prettig en ontspannen voelt belangrijk. De architect, Rob Bouwmeester van Gortemaker Algra Feenstra, heeft aan deze ambitie gehoor gegeven door het ontwerpen van een transparant gebouw, met behoud van privacy. Sweegers en de Bruijn heeft in nauwe samenwerking met de architect ervoor gezorgd dat alle hightech apparatuur optimaal geïntegreerd is in het gebouw.  Het resultaat is een modern, duurzaam gebouw, dat door zijn flexibiliteit maximaal is voorbereid op de toekomst. 

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Sweegers en de Bruijn BV

Wij zijn Sweegers en de Bruijn, een gespecialiseerd installatieadviesbureau. Onafhankelijk en objectief. Wij adviseren een scala aan bedrijven, overheden en bouwpartners op het gebied van comfort, functionaliteit, duurzaamheid en veiligheid.
Wij zien in bouwen iets geweldigs: het ontwikkelen van…