Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Verkerk Groep ontvangt Kiwa NCP erkenning deelgebied Stil Alarm

29-10-2018, 11:07
Verkerk Groep ontvangt Kiwa NCP erkenning deelgebied Stil Alarm

Veiligheid voor mens en dier, schadebeperking en bedrijfscontinuïteit. Dit zijn enkele begrippen waar de Verkerk Groep aan denkt als het gaat om brandveiligheid. Op vele vlakken zijn wij bevoegd om werkzaamheden op dit gebied uit te voeren zoals het ontwerpen, installeren en onderhouden van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.
Om onze relaties nog beter van dienst te kunnen zijn hebben wij de CCV erkenning voor Ontruimingsalarminstallaties in 2016 uitgebreid met het deelgebied Stil Alarm NEN 2575. Na toetsing door het Kiwa NCP is vastgesteld dat de Verkerk Groep als één van de eerste partijen in Nederland opnieuw erkend is!

Uniek in Nederland
Edwin de Waard, projectleider Brandveiligheid: “Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de Verkerk Groep. Zeker bij projecten waarbij het draait om de veiligheid van personen en eigendommen. Wij vinden dat dit altijd conform de hoogste eisen dient te zijn. Vandaar dat de Verkerk Groep zelf heeft besloten om de activiteiten op het gebied van brandveiligheid op te schalen naar het maximale kwaliteitsniveau; een officiële erkenning door Kiwa NCP. Op deze manier garanderen we onze relaties hoogwaardige brandbeveiliging en ontruiming. We zijn nog steeds één van de eersten en dus trots op de vernieuwing van dit certificaat. Het geeft aan dat we serieus met ons vak bezig zijn en is een stukje erkenning voor alle medewerkers die zich elke dag met passie inzetten.”

Ideale toepassing
Een stil alarm wordt vaak ingezet in gebouwen waarbij het niet gewenst is om door middel van een luid signaal de aanwezige personen te alarmeren. Deze alarminstallaties komen bijvoorbeeld voor in de gezondheidszorg waarbij patiënten of hulpbehoevenden zich niet zelfstandig kunnen evacueren bij een noodgeval. 

Naast de Gezondheidszorg is het Stil Alarm voor verschillende branches inzetbaar. Denk aan industriële doeleinden, grote distributiecentra met weinig personeel en bedrijventerreinen met grote oppervlaktes en penitentiaire inrichtingen.

Edwin de Waard: “In een dergelijke situatie kan het van belang zijn dat de alarmering alleen naar bevoegde personen wordt gestuurd. Zo worden panieksituaties zoveel mogelijk voorkomen, is in bepaalde gevallen efficiënter  en kunnen de verantwoordelijken binnen een organisatie een ontruiming  zo efficiënt mogelijk in gang zetten. Met deze erkenning kunnen wij door middel van onze kennis en kwaliteit een Personen Zoek Installatie (PZI) leveren of attentiepanelen installeren en onderhouden met afgifte van ons certificaat.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Verkerk groep

Als elektrotechnisch dienstverlener staat de Verkerk Groep voor innovatie met visie. Door het bundelen van kennis en ervaring creƫren wij innovatieve en slimme oplossingen die perfect aansluiten bij de verwachtingen van onze klanten.
Verkerk Groep
Adviseren, ontwerpen, realiseren,…