Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Zonneboiler rendement

19-11-2018, 10:54
Zonneboiler rendement

Iedereen weet inmiddels wat zonnepanelen zijn en gelukkig weten ook steeds meer mensen wat dat andere energiebesparende product is, waarmee je energie uit zonlicht haalt. Naast zonnepanelen, is dat immers de zonneboiler. Voor het verwarmen van het water voor de badkamer en de keuken heeft de zonneboiler inmiddels haar kwaliteiten bewezen. Ruw geschat bespaart u ongeveer zestig procent op de kosten voor warm water. Door de –verwachte- stijgende kosten voor gas wordt de aanschaf van een zonneboiler steeds interessanter. Zeker wanneer er in uw huishouden veel warm water wordt gebruikt.

Zonneboiler of zonnepanelen?

Overweegt u zonnepanelen, dan is de tip “denk eens na over de aanschaf van een zonneboiler”. Waar zonnepanelen het meeste rendement behalen in de zomer, geldt dat ook voor een zonneboiler. Het verschil tussen de opbrengst in de winter en in de zomer is bij de zonneboiler echter veel minder groot.

In de zomer is het water in uw boiler al snel 95 graden. Op een koude winterdag echter met open weer (dan hoeft echt de zon niet uitbundig te schijnen) levert de boiler toch nog 40 graden water op. Het directe kraanwater is dan 10 graden. U bespaart dus nog aanzienlijk met uw zonneboiler. Uw cv-ketel hoeft zo minder hard bij te stoken, dan wanneer u geen zonneboiler heeft.

Zonneboilers doen dus gewoon hun werk. Ook wanneer de zon niet schijnt en het buiten bewolkt is, alleen het rendement ligt wat lager dan op een stralend zonnige dag. Een overweging waard.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Feenstra

Feenstra heeft een lange en rijke geschiedenis. Sinds onze oprichting in 1947 is het vakmanschap dat Feenstra onderscheidt in de markt. We zijn dan ook trots op onze ruim 800 gecertificeerde adviseurs en vakmannen. Zij zijn het die al onze…