Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

In Overijssel 470 opleidingsvouchers beschikbaar

14-12-2018, 15:18
In Overijssel 470 opleidingsvouchers beschikbaar

Overijssel wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Overijsselse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen. Al die krachten zijn nu gebundeld in het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging. Daarin ontwikkelen ze gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Overijssel beter te laten functioneren.

Voor verschillende doelgroepen

Overijssels Vakmanschap richt zich op vier specifieke doelgroepen. Werkzoekenden en mensen met een baan buiten de technische sector bieden ze scholing aan om vakkennis te verkrijgen. Werknemers in de technische branche kunnen zich bijscholen en ze bieden scholing voor mensen die het technisch onderwijs in willen.

Vouchers van 1000 euro tot 3000 euro

Er zijn voor iedere om-, bij- of herscholing in het technische vak ca. 470 vouchers beschikbaar, waarmee een deel van het opleidingstraject vergoed kan worden. De waarde van de vouchers lopen van 1000 euro tot 3000 euro, afhankelijk van welk traject je wilt volgen. Deelnemers moeten wel in de provincie Overijssel wonen en/of werken bij een bedrijf dat daar gevestigd is. Het gaat om opleidingstrajecten die nog opgestart moeten worden en de vouchers zijn geldig tot 31 december 2019.

Meer informatie en de voorwaarden voor het verkrijgen van deze vouchers vindt u via deze link.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…