Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Onderwijs en ondernemers slaan handen in één!

28-01-2019, 11:27
Onderwijs en ondernemers slaan handen in één!

Met steun van de provincie Gelderland, Edese onderwijspartijen en een aantal Edese ondernemers krijgen scholieren in en rondom de gemeente Ede binnenkort les in energietransitie en duurzame innovatie. De Kenniscampus Energietransitie Experience wil scholieren bewust maken van het belang van schone energie en ze interesseren in deze sector te gaan werken.

In het voorjaar zal de Kenniscampus van start gaan. De verwachting is dat er in drie jaar tijd meer dan 100 klassen deel hebben genomen aan de Experience. Niet alleen de leerlingen zullen scholing krijgen. Circa 20 docenten worden bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie.

De Provincie Gelderland wil in 2050 energieneutraal zijn. Er dreigt een tekort aan technisch personeel te ontstaan waardoor deze klimaatdoelstellingen in gevaar komen. Door scholieren bewust te maken van de noodzaak van energietransitie hoopt het scholengemeenschap dat meer jongeren kiezen voor een baan in de energie. Provincie Gelderland levert een bijdrage van 200.000 euro aan de Kenniscampus Energietransitie.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

ITN Installatietechniek

ITN Installatietechniek B.V. in Ede is een veelzijdig installatiebedrijf dat elektrotechniek, klimaattechniek en technisch beheer biedt. Door toepassing van innovatieve technieken creëren we een aangename werk en-leefomgeving. Waar mogelijk kiezen we voor duurzame oplossingen die vriendelijk zijn voor mens en…