Solardak Amerikahaven biedt 7 voetbalvelden aan groene stroom

Solardak Amerikahaven biedt 7 voetbalvelden aan groene stroom

De Amerikahaven in Amsterdam werd eind november uitgebreid met een groots zonnedak, dat qua oppervlakte gelijk staat aan zo’n zeven voetbalvelden. Techniek achter Nederland besteedt aandacht aan dit unieke project.

Het nieuwe solardak is mogelijk gemaakt door Solar Investments DESE, kortweg SIDESE. Dit samenwerkingsverband van Switch Energy en Croonwolter&dros slaat de brug tussen droom en daad door bedrijven die willen of moeten verduurzamen te ontzorgen met een totaaloplossing. ‘Het punt is dat veel klanten wel willen, maar niet het geld hebben te investeren in verduurzaming. Daarom zijn wij gaan kijken hoe we groene energie betaalbaar en makkelijk kunnen maken. Als je het dak voor 15 jaar van eigenaren huurt, daar een zonnestroominstallatie op zet en de gebruiker 100% groene stroom aanbiedt, dan bespaar je op de ‘grijze’ energierekening. Wij regelen alles: de haalbaarheidsstudie, financiering, subsidieaanvraag, ontwerp, installatie, verzekering en exploitatie’, zegt Fabio Pisano, manager Solar van SIDESE.

De stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen die SIDESE op daken plaatst, kan worden teruggeleverd aan het net of worden gebruikt in het pand. Pisano: ‘Dat laatste heeft wat ons betreft de grootste maatschappelijke waarde. Opslag van energie zien we dan ook als onze volgende uitdaging. Dat gebeurt al bij een pilot in Den Bosch, waarbij zonnepanelen op het dak de stroom opwekken voor de aanwezige 26 laadpalen.’

Croonwolter&Dros
Croonw Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken,…
TBI Holdings B.V.
De TBI-ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken door hun ‘familieband’ optimaal met elkaar samen. We zijn groot als het moet, en compact als het kan. Door de unieke combinatie van bouw en technologie biedt TBI een inspirerend platform voor discipline-overschrijdende innovatie. De medewerkers spreken dezelfde taal en…