Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Heddes gaat 36 appartementen en twee hotels realiseren in Amsterdam-Noord

12-02-2019, 09:39
Heddes gaat 36 appartementen en twee hotels realiseren in Amsterdam-Noord

In opdracht van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Blauwhoed, verenigd in de ontwikkelcombinatie CZAN, start Heddes Bouw & Ontwikkeling aan het eind van dit kwartaal met de realisatie van haar grootste project ooit. Het betreft de realisatie van 361 appartementen en twee hotels in plangebied ‘Kavel 1N2’, ten westen van het Station Noord, het beginpunt van de Noord/Zuidlijn. De oplevering staat gepland voor medio 2021.

De invulling van Kavel 1N2 bestaat uit 184 huurappartementen, één commerciële ruimte, 177 studentenappartementen, twee viersterren hotels met in totaal 304 kamers en 140 parkeerplaatsen. Door de ligging direct naast Station Noord zijn de toekomstige bewoners en bezoekers verzekerd van een uitstekende verbinding met de stad. De bebouwing bestaat uit een onderbouw van negen etages. Daarnaast komen twee torens; één van dertien etages en één van 23 etages. Door een grote variatie in de geveluitwerking, kozijnopeningen, buitenruimten en dakranden krijgen de verschillende panden een heel eigen uitstraling. Het ontwerp is gemaakt door Klunder Architecten uit Rotterdam. 

“Kavel 1N2 is een prachtige ontwikkeling in een kansrijk gebied. Ik ben er trots op dat Heddes Bouw & Ontwikkeling dit mag gaan realiseren. De samenwerking met de opdrachtgever richting contractondertekening was constructief en oplossingsgericht, daarbij voelen wij ons thuis. Wij kijken er dan ook naar uit om met het gehele team dit mooie project te gaan realiseren”. Aldus Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Meer informatie:

De huurappartementen komen in eigendom van Altera Vastgoed, voor meer informatie, zie: http://www.hureningaredunord.nl/.

De studentenappartementen komen in eigendom van Woonstichting De Key.

De twee hotels komen in eigendom van Hotel Noord Holding.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…