Toekomstige bewoners en project betrokkenen vierden afgelopen vrijdag de start van de bouw van 18 patiobungalows en 45 geschakelde eengezinswoningen in Wilgenveld. Wilgenveld is een onderdeel van de groene woonwijk Wilgenwende in Dordrecht. Een gewilde wijk, want alle woningen zijn verkocht.


Officiële handeling

Wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht, Marcel Hoogendorp (directeur ontwikkeling Van Grunsven Groep) en Gilbert Kokenberg (directielid Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV), geven symbolisch het startsein voor de bouw. Op het terrein waren hippe foodtrucks gestald om het feest compleet te maken. Onder het genot van een hapje en drankje konden alle toekomstige buren met elkaar kennis maken.

Wilgenveld

In deze fase worden 18 patiobungalows en 45 eengezinswoningen gerealiseerd, waaronder 8 atelier-/terraswoningen, 19 geschakelde eengezinswoningen en achttien hoekwoningen met garage. De prijzen varieerden van € 289.000 tot € 439.000 v.o.n. De woningen in Wilgenveld zijn ontworpen door Omni Architecten uit Schijndel en Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht. De woningen worden door de Van Grunsven Bouwgroep gebouwd.

Patiobungalows

De patiowoningen zijn gasloos en ontworpen in een landelijke setting, hebben een goede oriëntatie op de zon en een woonkamer gericht op de patiotuin. Opmerkelijk detail is dat de woningen voorzien zijn van twee nestkaststenen per woning in de buitengevel, waar gierzwaluwen – als oorspronkelijke bewoner van de Biesbosch – een plek kunnen vinden.

Quadriga- en postiljonwoningen

Wilgenwende

Wilgenveld maakt deel uit van de wijk Wilgenwende, een landelijk gelegen, kindvriendelijke buurt aan de zuidkant van Dordrecht, op een steenworp afstand van de Biesbosch. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het vriendelijke karakter van de wijk.