Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Sweco ontwerpt en ontwikkelt volledig nieuw duurzaam woon- en werkdiscrict voor Rwanda’s hoofdstad Kigali

19-02-2019, 09:17
Sweco ontwerpt en ontwikkelt volledig nieuw duurzaam woon- en werkdiscrict voor Rwanda’s hoofdstad Kigali

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft de opdracht verworven om in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, een volledig nieuw duurzaam woon-en werkdistrict te ontwerpen en ontwikkelen. Voor deze opdracht werken Nederlandse ingenieurs van Sweco samen met experts uit Duitsland en Zweden. 

De ontwikkeling van de nieuwe wijk ‘Kinyinya Hill’ in Kigali is onderdeel van de strategie van de Rwandeze regering voor de ontwikkeling van duurzame, energiezuinige en klimaatvriendelijke leefruimten voor midden- en lage inkomens. Het met dit doel opgerichte National Climate and Environment Fund  van Rwanda (FONERWA) heeft Sweco nu de opdracht gegeven om de masterplanning voor de wijk te realiseren.

De nieuwe wijk zal volledig vanaf de grond worden opgebouwd. Als een groene oase moet ‘Kinyinya Hill’ voldoen aan alle moderne duurzaamheidsstandaarden en een voorbeeldfunctie vervullen. De wijk zal een mix zijn van residentieel, commercieel en industrieel gebruik, en ook sociale, medische, educatieve en recreatieve instellingen krijgen er een plek.

De ontwikkeling van de nieuwe wijk bestaat uit drie fasen. In de eerste fase van het project zal Sweco een haalbaarheidsstudie uitvoeren en een uitvoeringskader opstellen. In de tweede fase schrijft Sweco, namens FONERWA, een internationale stedenbouwkundige en architectonische ontwerpwedstrijd uit. In de derde fase verwacht Sweco toezicht te houden op de engineering en realisatie van de stedelijke ontwikkeling, wat naar verwachting wordt afgerond in 2020.

Voor deze uitdaging werken Sweco deskundigen uit Nederland, Duitsland en Zweden samen. Sweco Duitsland is lead consultant, terwijl de Nederlandse en Zweedse specialisten hun professionele expertise in duurzame stedelijke ontwikkeling inbrengen. Het project wordt gefinancierd binnen de Duitse bilaterale ontwikkelingssamenwerking (door KfW) en de Green Climate Fund.

 

 

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Sweco

Bij Sweco geloven we in de combinatie van menselijke nieuwsgierigheid en de kunst van ontwerp en techniek. En houden ons dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze toekomstige samenleving. Dit doen we op een unieke manier. Met een…