Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Uitbreiding Interduct Groep

Bron: www.interduct.nl 04-03-2019, 09:16
Uitbreiding Interduct Groep

Robé BV en Rodrie Ventilatietechniek BV maken vanaf heden deel uit van de Interduct Groep

Al ruim 25 jaar is Robé een begrip in de wereld van ventilatie. In de beginjaren maakte het Haelense bedrijf van Huub Roost voornamelijk matrijzen voor korrelpersen die gebruikt werden voor de verwerking van veevoer.

Met zijn ervaring als machinebouwer begon Huub Roost in het midden van de jaren ’90 machines te bouwen om onderdelen voor de ventilatiebranche op te produceren. Interduct bedrijf Bemar en buurman van Robé was één van de eerste klanten. Samen met zijn vrouw en zoon Frank bouwde Huub zijn bedrijf in de jaren daarna uit tot een toonaangevende en moderne producent van schoorstenen en onderdelen voor de ventilatiebranche.

In 2002 wordt een klant van Robé – Caris Ventilatie Techniek – overgenomen en omgedoopt tot Rodrie Ventilatietechniek. In de jaren die volgden is Rodrie uitgegroeid tot een belangrijke installateur op het gebied van ventilatie voor met name de woningbouw.

Robé en Rodrie opereren vanuit vanuit één locatie in Haelen. Door de intensieve samenwerking tussen de twee bedrijven kunnen zij profiteren van de voordelen van het hebben van zowel productie als installatie van ventilatieproducten.

Vanwaar deze uitbreiding binnen de Interduct familie?
Frank Roost, samen met zijn vader Huub eigenaar van beide ondernemingen: “Mijn vader is nu 72 en ik ben meer een engineer dan een manager. Dat zet je toch aan het denken”“Continuïteit voor de bedrijven en dan vooral voor de mensen stond centraal bij het vinden van een partner die de bedrijven kon voortzetten. Wij beschouwen de mensen als familie” zegt Huub. “En wij waren op zoek naar een partij die onze waarden deelt. De gesprekken met Interduct verliepen heel plezierig”, vult Frank aan.

Huub: “Veel bedrijven van Interduct zijn ook klant bij Robé en wij kopen ook weer producten van hen. Wat dat betreft is er niet veel veranderd sinds Bemar in 1993 klant werd van Robé”, lacht hij. Frank: “Nee het voelt als heel natuurlijk. Wij zitten ook op een steenworp afstand van elkaar. Letterlijk en figuurlijk spreken we dezelfde taal.” besluiten zij in koor.

Frank Huis, directeur Interduct Groep: “Ik ben ontzettend trots dat het gelukt is deze twee prachtige bedrijven aan de Interduct familie toe te voegen. Robé en Rodrie hebben een cultuur waar veel aandacht uit is gegaan naar de mensen, ook in tijden dat het wel eens lastig was in de bouw- en installatiewereld. In de gesprekken met de nieuwe collega’s heb ik veel terug gezien van onze eigen Interduct waarden ‘vertrouwen, respect, autonomie, ontwikkeling en samenwerking’. Voor ons is de ‘fit’ met de cultuur van een bedrijf misschien wel de belangrijkste overweging om een overname te doen. Dat voelt hier heel goed. Ook qua dienstverlening is Rodrie vooral een versterking van onze marktpositie en Robé een zeer welkome aanvulling van onze bestaande eigen producten. Wij prijzen ons ook gelukkig met het feit dat Frank Roost als nieuwe collega zal aanblijven in de rol waar hij zich het prettigst voelt, die van engineer van processen en producten”.

Interduct Groep
Interduct Groep bestaat in 2019 maar liefst 35 jaar en is dé specialist op het gebied van ventilatie. De negen Interduct bedrijven in Nederland en België, ontwerpen, installeren en onderhouden ventilatiesystemen. Ook beschikt Interduct over eigen productiefaciliteiten en verhandelen wij onderdelen voor ventilatiesystemen. Iedere dag bouwen de ruim 130 collega’s van Interduct aan een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Interduct

Samenwerking is één van de belangrijkste waarden van Interduct. Samenwerking met onze opdrachtgevers. Samenwerking met de eindgebruikers van onze producten en installaties. Dit alles om een project soepel te realiseren en voor een jarenlang genot van een gezond en comfortabel…