Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Projecten

Kick-off realisatie nieuw Electrical Sustainable Power Lab TU Delft

Bron: www.kuijpers.nl 23-09-2019, 11:58
Kick-off realisatie nieuw Electrical Sustainable Power Lab TU Delft

Om de klimaatdoelen te halen van 70 procent elektriciteit van duurzame energie in 2030 en Groningen te ontzien door te stoppen met het gas moet Nederland veel meer stroom uit zon en wind gaan halen. Maar met het huidige elektriciteitsnetwerk lukt dat niet. Om deze gigantische uitdaging te tackelen, realiseert Kuijpers in opdracht van de TU Delft een gloednieuw laboratorium: het Electrical Sustainable Powerlab, ook wel het ESP Lab genoemd. Om de start van de werkzaamheden én het veelbelovende vooruitzicht te vieren, vond op donderdag 19 september 2019 een feestelijke kick-off plaats. 

Kuijpers draagt als hoofdaannemer zorg voor de complete realisatie (zowel techniek als bouw). De opdracht moet resulteren in een hoogwaardig laboratorium voor afdelingen die zich bezighouden met duurzame energievoorziening.

Eind 2020 is het ESP-lab klaar. Dan beschikt TU Delft niet alleen over een in de wereld unieke laboratoriumfaciliteit, maar ook over ongekende mogelijkheden voor nieuwe onderzoeken.

Onlangs maakte de NOS een item over het ESP Lab. Bekijk via deze link (vanaf 09.58) het achtuurjournaal terug waarin professor Miro Zeman de kracht van het lab uitgebreid toelicht.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers Installaties B.V.

We ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons totaalconcept en verschillende…