Techniek Nederland is dit najaar betrokken bij de productie van het tv-programma Green Make Over, bedoeld voor consumenten die graag hun woning willen verduurzamen maar niet weten waar te beginnen. De eerste uitzending is op zondag 6 oktober bij SBS6 om 16.25 uur. Techniek Nederland heeft lokale installateurs begeleid in hun deelname aan het programma en zorgt voor een goede voorlichting naar consumenten over de gebruikte technieken.

Hulp bij het verduurzamen van woningen

In vier afleveringen, vanaf 6 oktober te zien bij SBS6, wordt in diverse gemeenten bij bewoners het hele huis gescreend op duurzaamheid. Programmamaakster Gwen Jansen komt langs om te kijken hoe ze de bewoners in 1 dag kan helpen met het energiezuinig maken en het verduurzamen van hun woning en de leefomgeving met behulp van een team experts waaronder installateurs.

Complexe onderwerpen laagdrempelig gebracht

Onze doelstelling in de samenwerking met de programmamaker is om het bewustzijn bij consumenten te vergroten over energiebesparende maatregelen en het daarbij inschakelen van een erkende installateur voor een vakkundig advies en installatie. Uit onderzoek is gebleken dat installateurs steeds meer te maken krijgen met complexe vragen van consumenten nu de energietransitie vorm moet gaan krijgen. In Green Make Over worden verschillende onderwerpen op een laagdrempelige manier uitgelegd en krijgen bewoners inzicht in mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met verduurzaming. Met behulp van betaalbare oplossingen maar ook door hun gedrag in energiegebruik aan te passen. We hebben vooral de focus gelegd op het belang van inregelen van de verwarmingsinstallatie en het gebruik van koolmonoxidemelders en rookmelders.

Praktische en betaalbare tips voor uw klanten

Op de site www.greenmakeover.nl vindt u de uitzendingen terug met het verhaal van de bewoners en allerlei praktische tips die u ook zelf mee kunt nemen in uw contact met uw particuliere klanten. Laagdrempelige, haalbare en zeker ook betaalbare tips!

Uitzendschema Green Make Over

Bij elke aflevering ziet u een lokale installateur, lid van Techniek Nederland, als erkend vakman aan het werk. Op onze website vindt u meer informatie over de uitzendingen, inclusief het uitzendschema van de afleveringen en de twee herhalingen.