Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Dubotechniek bouwt mee aan één van de grootste Nederlandse studentencomplexen!

Bron: www.dubobedrijven.nl 21-10-2019, 11:43
Dubotechniek bouwt mee aan één van de grootste Nederlandse studentencomplexen!

De bouw van het campusgebied OurDomain in Amstel III (Holendrecht) gaat als een trein. In de schaduw van het AMC wordt één van de grootste studentencomplexen van Nederland gebouwd. De campus OurDomain bestaat straks uit 3 verschillende gebouwen met in totaal zo’n 1560 woningen. Wij zijn erg blij en trots dat wij in opdracht van Bouwcombinatie Holendrecht, bestaande uit Wessels Rijssen en Wessels Zeist de woningen mogen voorzien van de centrale verwarming. OurDomain Amsterdam South is in opdracht van Greystar ontwikkeld door Blauwhoed.

Donderdag 10 oktober 2019 was een feestelijke dag. Op deze dag is het hoogste én het laagste punt bereik van het project. Het hoogste punt (20 verdiepingen) is bereikt door de bouw van de woontoren en het laagste punt door het leggen van de vloer van de parkeergarage. In dit enorme project worden 850 studentenwoningen in de sociale huur, 600 middensegment huurwoningen speciaal voor starters en 100 woningen in de sociale huur voor jonge statushouders gerealiseerd. Ook wordt er tussen de gebouwen een groen binnenterrein gerealiseerd waar iedereen uit de buurt mag komen. Ook komen er diverse commerciële voorzieningen zoals een horecagelegenheid, een kleine supermarkt en een fitnesschool.

 

Verwarming en koeling

De verwarming en koeling van de woonunits en commerciële ruimtes wordt verzorgd door Dubotechniek. Via de aftakkingen van de stadsverwarming wordt de warmte en koude getransporteerd naar de woonunits en commerciële ruimtes. In iedere woning wordt een geprefabriceerde afgifteset geplaatst. Door deze sets te standaardiseren en te prefabriceren worden de faalkosten verminderd en wordt een hoop tijd bespaard. Ook wordt er een luchtbehandelingssysteem geïnstalleerd waarvan de opwekking gepositioneerd is op het dak.

 

Logistieke uitdaging

Er ligt een grote logistieke uitdaging binnen dit project, omdat het gebouw zo hoog wordt betekent dat dat vrijwel elk bedrijf dat hier iets moet doen gebruik moet maken van de torenkraan. Tijdens de bouwfase werden er tegelijkertijd nieuwe verdiepingen toegevoegd én werd er gestart met de aanleg van de verwarming en alle andere voorzieningen. Je hebt dan te maken met veel verschillende partijen en daarvoor is een zorgvuldige planning en flexibiliteit van groot belang.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Dubo Bedrijven

In 1999 begon het allemaal… De oprichting van Stichting Dubotechniek door Ad van Rijsewijk en wijlen Sjoerd Lukas. Beiden geloofden in de techniek én de toekomst van warmtepompen en wilden dit delen met de rest van Nederland. De stichting promootte…