Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Wet- en regelgeving

PFAS OP! Gaat de versoepelde norm de bouwimpasse vlottrekken?

29-11-2019, 12:17
PFAS OP! Gaat de versoepelde norm de bouwimpasse vlottrekken?

De scherpe norm voor pfas-stoffen, de niet-afbreekbare chemische stofgroep met een enorme hoeveelheid chemicaliƫn wordt hoogstwaarschijnlijk tijdelijk versoepeld. Sinds oktober geldt er een scherpe norm voor pfas maar verwacht wordt dat de norm wordt verachtvoudigd naar 0,8 microgram per kilo grond, zo geven bronnen in Den Haag aan.

Met name bouw- en baggerwerkzaamheden zullen hier tijdelijk voordeel van hebben.

De vraag blijft, is het geschommel van het kabinet in Den Haag nu een echte oplossing voor een structureel probleem dat uit twee polen bestaat. Enerzijds de verduurzaming en de zoektocht naar structurele oplossingen en anderzijds het willen opleggen van regels per sector op basis van continu polderen?

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de langetermijneffecten van poly- en perfluoralkylstoffen in het menselijk lichaam. Uitsluitsel over de gestructureerde omgang hiermee is echter lastig gezien het enorme spectrum aan toepassingen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Vaktechnisch

Informatie voor professional en bedrijf op het snijvlak van vakinhoudelijkheid en actualiteit.