Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Projecten

Gebouw P8 op Fontys campus Stappegoor geopend

Bron: www.kuijpers.nl 18-12-2019, 10:39
Gebouw P8 op Fontys campus Stappegoor geopend

Op de Tilburgse campus Stappegoor is een nieuw hypermodern onderwijsgebouw P8 gerealiseerd met een oppervlakte van ca. 9.200 m2, waarbij ontmoeting en samenwerking centraal staat. Het is een duurzaam aardgasloos gebouw, op het gebied van energiegebruik en materialen. Het ontwerp is gemaakt door Paul de Ruiter architects. Het werk is uitgevoerd door Heerkens van Bavel (bouwkundig aannemer), Kuijpers (elektrotechnische installaties) en HOMIJ Technische Installaties (werktuigbouwkundige installaties).

Vorige week namen studenten en medewerkers van Fontys Academy for Creative Industries en Fontys Hogeschool ICT hun intrek in hun nieuwe leer- en werkomgeving. Het pand heeft drie verdiepingen en een groot atrium op de begane grond, die flexibel in te delen is. Op termijn vinden zo’n 3.500 studenten hier hun nieuwe studie- en ontmoetingsplek. Bij de ontwikkeling van het programma betrok Fontys ook de studenten van deze opleidingen. Zij zijn erg enthousiast over hun toekomstige huisvesting.

Duurzaam aardgasloos gebouw

Fontys zet in haar huisvestingsprogramma in op duurzaamheid. Zo ook in gebouw P8. Een aantal voorbeelden zijn: hergebruik van zoveel mogelijk meubilair. Alle gebruikte materialen worden vooraf getoetst op duurzaamheid. Een gedeelte van de energie wordt opgewerkt door de aanwezige zonnepanelen op het dak van dit onderwijsgebouw.

P8 is een aardgasloos gebouw. Een WKO installatie genereert warmte en koude uit de bodem. Aanwezigheidsmelders zorgen voor de automatische schakeling van de LED verlichting. Ook de ventilatie en koeling werkt op basis van aanwezigheid, waarmee een aanzienlijke besparing op het energieverbruik gehaald wordt.

Deel dit artikel

Onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…