Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Brancheorganisaties

Warmtepomp hoeft pas stiller ná 1 januari 2021

Bron: www.technieknederland.nl 06-02-2020, 10:46
Warmtepomp hoeft pas stiller ná 1 januari 2021
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft uitstel aangekondigd voor de geluidseis voor warmtepompen, die oorspronkelijk per 1 juli 2020 in zou gaan. De nieuwe invoeringsdatum wordt 1 januari 2021. Daarmee komt het ministerie tegemoet aan de bezwaren van Techniek Nederland en een aantal andere brancheorganisaties die zich zorgen maakten over de te snelle invoering en de meetmethodiek.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken had al besloten om de invoering van de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) uit te stellen tot 1 januari 2021; de nieuwe geluidseisen voor warmtepompen (40dB -/- 5dB correctiefactor) gaan nu op dezelfde datum in. De overheid zegt meer tijd nodig te hebben voor het vaststellen van de bepalingsmethode voor de geluidseisen. Daarvoor legt het ministerie eind februari een wijziging van de Regeling Bouwbesluit voor aan Techniek Nederland en andere betrokken partijen.

Dankzij het uitstel is er nu meer tijd voor een zorgvuldige invoering van de eisen en kan de sector zich beter voorbereiden op de aanscherping.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…