Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Personeel

Zonnepanelen- en windturbine installateurs snelst groeiende carrières

17-02-2020, 14:02
Zonnepanelen- en windturbine installateurs snelst groeiende carrières

Volgens het Amerikaanse ‘Bureau of Labour Statistics’ zijn de twee snelst groeiende beroepen: zonnepanelen- en windturbine installateurs.

De ‘Organisation for Economic Co-operation and Development,’ afgekort OECD, een organisatie die onderzoeken verricht voor voornamelijk welvarende landen, heeft de carrièreverwachtingen van tieners uit 41 landen onderzocht. Menigmaal pleiten de jongeren de klimaatcrisis aan te pakken.

Coolblue carrières

Coolblue heeft dit al een tijdje door. Niet alleen verkopen en installeren ze zonnepanelen, tegenwoordig leiden ze ook op tot installateur. Over in-house gesproken… Zoals te zien in deze reclame:

Coolblue is niet de enige die hier markt in ziet en als slim platform een scherp oog heeft voor talent retentie. De overheid investeert dit jaar meer in technische opleidingen. In de miljoenennota van 2019 beloofde het kabinet vanaf dit jaar 100 miljoen euro in het technisch MBO te investeren. (Mits technische bedrijven zelf tien procent bijdragen. ) Het grootste deel van de investering in HBO en WO gaat naar bèta-opleidingen en de technische universiteiten krijgen daar bovenop nog een extra impuls.

Naast het milieu redden zagen veel tieners een toekomst als muzikant of acteur ook wel voor zich. Niet zo realistisch want het overgrote deel van de onderzochten zal zich begeven in een carrière binnen een vakgebied waarvan ze nu het bestaan nog niet kennen. Maar als je, zoals Coolblue, het belang van grote tendensen weet in te zien hoeft vaktrots niet achter te blijven.

Voorlopig bij Vaktechnisch

De komende tijd is personeel, onder andere, een van de grote thema’s waar Vaktechnisch zich in verdiept.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Vaktechnisch

Informatie voor professional en bedrijf op het snijvlak van vakinhoudelijkheid en actualiteit.