Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

BAM ! voor BAM

28 februari, 15:52
BAM ! voor BAM

Bedrijven met een holistisch klimaatbeleid worden gezien als kosteneffectiever en daarmee een competitievere partner, dat meldt CDP in het rapport Doubling Down. Het overgrote deel van de respondenten, maar liefst 95%, zei leveranciers die klimaat-leiderschap toonden op het lange termijn als competitiever te zien.

Zes Nederlandse bedrijven, waaronder Koninklijke BAM Groep, hebben de hoogste score behaald voor hun klimaatbeleid. The Carbon Disclosure Project, CDP, beloont bedrijven op basis van hun klimaatbeleid, omgang met bossen en watergebruik. 

In het milieujaarplan voor 2019 meldde BAM: “Door samenwerking met ketenpartners en door het realiseren van circulaire ondernemingsmodellen, zal BAM een netto positieve bijdrage leveren met betrekking tot klimaat, grondstoffen en social return in lokale gemeenschappen.”

Europese bedrijven hebben in totaal 124 miljard euro besteed aan het verminderen van de koolstofuitstoot. Om de klimaatdoelen van het Parijs akkoord te behalen moet dit bedrag verdubbeld worden. 

De overige Nederlandse bedrijven in de top waren ING, KPN, Philips, Unilever en Signify. In totaal legden 44 Nederlandse bedrijven hun klimaatdoelstellingen bloot, negen hun watergebruik en nog eens negen hun omgang met bossen. Dit laatste heeft betrekking tot de productie van soja en palmolie.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…

Vaktechnisch

Informatie voor professional en bedrijf op het snijvlak van vakinhoudelijkheid en actualiteit.