Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Uncategorized

Drie cijfers: de groei van schone energie

28-02-2020, 15:51
Drie cijfers: de groei van schone energie
Photo by Appolinary Kalashnikova on Unsplash

De feiten en de cijfers omtrent schone energie voor het overzicht even op een rijtje, deze zijn afkomstig uit een enquête van The Carbon Disclosure Project en van het rapport Better Business, Better World van the Business Commission:

 

9

van de 60 markten
 met het grootste groeipotentieel hebben betrekking tot schone energie en de installatietechniek. Schone energie heeft wereldwijd een grote impact op de marktomvang en werkgelegenheid, volgens een rapport van the Business Commission.

 

 

95

procent
van respondenten van een enquête van The Carbon Disclosure Project werkt liever met leveranciers met een holistisch, klimaat bewust beleid. Deze leveranciers worden als kosteneffectiever en competitiever gezien.

 

 

380

miljoen
banen kunnen er wereldwijd bijkomen dankzij de verduurzamingsopgave, zo luidt het rapport Better Business, Better World van the Business Commission. 

 

 

In Europa zou dit 3 miljoen extra banen voor energie en materialen kunnen betekenen, waar de installatietechniek dus onder valt. Al langer bekend is dat in de Verenigde Staten zonnepaneel en windturbine installateurs twee van de hardst groeiende banen zijn. 

The Business and Sustainable Development Commission is in 2016 opgezet in Davos. De commissie streeft ernaar de winst die verduurzaming oplevert in kaart te brengen. The Carbon Disclosure Project werkt sinds 2002 met meer dan 9000 bedrijven om de koolstofuitstoot van grote corporaties te meten.

Wil je op de hoogte zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen?
Volg Vaktechnisch op LinkedIn:

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Vaktechnisch

Informatie voor professional en bedrijf op het snijvlak van vakinhoudelijkheid en actualiteit.