Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Bouwadvies

BCRG versterkt netwerk van ISSO-Kennispartners

Bron: isso.nl 10-03-2020, 09:00
BCRG versterkt netwerk van ISSO-Kennispartners

Het Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid b.v. (BCRG) heeft zich aangesloten bij de ISSO Kennispartners. Dit netwerk van onafhankelijke bedrijven werkt er samen aan de kennis en kwaliteit in de bouw- en installatiesector te verhogen en elkaar te versterken. Michel Verkerk, operationeel directeur bij ISSO: “BCRG is dagelijks bezig met nieuwe technieken om ze een deskundig ‘keurmerk’ te verschaffen. Dankzij deze samenwerking gaat BCRG hun verklaringen voortaan ook ontwikkelen via ISSO Open – het nieuwe online kennisplatform van ISSO. Zo versterken we elkaar en ons platform.”

Het netwerk van Kennispartners wisselt niet alleen kennis en ervaring uit, maar de organisaties ondernemen samen ook activiteiten om de krachten te bundelen. Door elkaar te helpen, voorziet het netwerk uiteindelijk de professionals in de bouw- en installatiesector met valide en actuele kennis. Het netwerk van ISSO Partners bestaat op dit moment uit een kleine twintig bedrijven.

Relevant voor de sector

“ISSO kan niet elke maand producten toevoegen aan de richtlijnen en protocollen die we opstellen,” zegt Michel Verkerk van ISSO. “Zo lopen normen altijd enigszins achter op de realiteit. Het werk van BCRG daarentegen is om continue nieuwe technieken en producten te beoordelen om ze een onafhankelijk en deskundig ‘keurmerk’ te kunnen geven, de gelijkwaardigheidsverklaringen en gecontroleerde kwaliteitsverklaringen. Die verklaringen publiceren ze op hun online database. Nu ze ISSO Partner zijn, zullen ze hun content gaan ontwikkelen via ISSO Open. ISSO Open is ons nieuwe online platform waar we alle kennis voor de bouw- en installatietechniek nog toegankelijker kunnen ontsluiten. Via de kennis en deskundigheid van onder andere BCRG, blijft ISSO Open dus altijd actueel. Daarnaast kunnen de verklaringen via onze datadiensten (binnen ISSO Develop) worden aangeboden aan onze ontwikkelpartners.” Nog een reden om blij te zijn met de versterking van BCRG, is dat nog meer fabrikanten, adviseurs, architecten, andere bouwprofessionals en overheidsdiensten via BCRG ook het online platform van ISSO zullen vinden. Afgelopen jaar zijn er 120.000 raadplegingen gedaan op de website van BCRG. Zo ondersteunen we elkaar.

 

Deuren open richting gemêleerd gezelschap

“Dit Kennispartnerschap met ISSO opent allerlei deuren voor ons”, vertelt directeur van BCRG Peter ’t Lam. “We komen hierdoor gemakkelijk in contact met de andere kennispartners. We ondernemen ook activiteiten met hen samen. Zo stonden we met acht ISSO Partners op de VSK 2020. Dankzij de partnerbijeenkomsten blijven we bovendien beter op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in aanpalende bouwsectoren. De groep Kennispartners is een interessant en gemêleerd gezelschap waarbinnen open discussies plaatsvinden. De focus van BCRG ligt nu vooral op de energieprestatie gerelateerd aan de producten en systemen voor de installatietechniek. Ook producten als kozijnen, glas en isolatiematerialen rekenen we daartoe. Er is echter een toenemende vraag naar een breder toepassingsgebied. Bij BCRG zijn aanvragen ingediend voor riolering, legionella, gezondheid en restwarmte bij datacentra. Ook zij hebben behoefte aan openbaar te raadplegen gecontroleerde kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaringen. Via partnerbijeenkomsten ontdekken we welke onderwerpen en thema’s er spelen in de hele bouwwereld, waardoor wij beter weten op welke thema’s BCRG zich op korte termijn moet richten. Is bijvoorbeeld de ontwikkeling van de zon-gedreven warmtepomp of thermische- en zonne-energie uit één paneel al voldoende ontwikkeld om op te kunnen nemen in de BCRG database? Als we dat weten, kunnen we daar tijdig in investeren.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

ISSO

Alle gebouwen gezond, veilig en duurzaam door vakmensen, dat is wat wij willen!
Dat stelt natuurlijk hoge eisen aan de vakbekwaamheid van de installatie- en bouwprofessional.
Hoe kunnen we de vakbekwaamheid borgen? Daarvoor hebben belanghebbende partijen de onafhankelijke…