Als het éven kan, werken we door in de anderhalve-metereconomie. Maar uiteraard alleen als het veilig en verantwoord kan. De veiligheidsvoorschriften in het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ zorgen voor een helder kader.

Monteurs veilig aan het werk

Vorige week sprak Techniek Nederland met Betty Bitterling, directeur van Elektrob Installaties, over de manier waarop zij en haar bedrijf erin slagen om door te werken. Zij liet er geen twijfel over bestaan. Ondanks de beperkingen kunnen de elektrotechnische werkzaamheden van het bedrijf grotendeels doorgaan. Alle monteurs zijn veilig aan het werk.

 Installatiebranche loopt voorop

Die flexibiliteit en daadkracht is te zien bij veel meer bedrijven. Zij tonen dat de installatiebranche vooroploopt in de anderhalve-metereconomie. Ondernemer Martin Hoekstra van ST/Warmte bijvoorbeeld. Bij RTL Nieuws vertelt hij dat plaatsing van een cv-ketel, een warmtepomp of zonnepanelen ook in deze tijd veilig kan plaatsvinden. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we houden onze bedrijven overeind én we voorkomen dat de verduurzaming van gebouwen en woningen vertraging oploopt.

Ondernemen op anderhalve meter

Retailers zijn inmiddels gewend aan het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalve-metereconomie. Dat vertelde CEO Herman Bramer van BCC vanochtend op BNR Nieuwsradio. Er zijn niet alleen aanpassingen nodig op de winkelvloer, maar óók op kantoor. Volgens Braber kan de nieuwe manier van werken grote voordelen en zelfs een productiviteitsstijging opleveren.