Op 24 maart ontving EDGE officieel het langverwachte BREEAM Outstanding-certificaat voor de ontwikkeling van Triodos Bank in Driebergen-Zeist, Nederland. Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden van de huidige tijd, kon EDGE het certificaat digitaal overhandigen tussen alle partijen om dit grootse moment te vieren.

Een baanbrekende ontwikkeling
Het ontvangen van het  BREEAM  Outstanding-certificaat was een grote erkenning voor deze ontwikkeling, omdat het alleen wordt toegekend aan de “duurzamere omgevingen die het welzijn van de mensen die erin wonen en werken verbeteren, de natuurlijke hulpbronnen helpen beschermen en zorgen voor aantrekkelijkere vastgoedinvesteringen . ‘ Wat BREEAM nog belangrijker maakt, is dat het volledig onafhankelijk is omdat het wordt uitgevoerd door middel van beoordeling door derden, waardoor het ‘s werelds toonaangevende methode voor duurzaamheidsbeoordeling is. Voor EDGE zouden alle ontwikkelingen moeten streven naar het BREEAM-certificaat omdat het volledig in lijn is met zijn missie om wereldwijd duurzame, gezonde werkomgevingen voor de moderne werknemer te creëren.

In harmonie met de omgeving
Het kantoor van Triodos Bank is gebouwd met de bedoeling te harmoniseren met de omliggende fauna en flora, zowel op bouwniveau als daarbuiten. Omdat het een houthybride constructie was, werd er een zeer beperkte hoeveelheid beton gebruikt, dat is afgeleid van gerecyclede materialen. Tijdens de bouwfase hebben alle partijen en stakeholders meegewerkt aan het in balans brengen van deze duurzame ontwikkeling met de omringende natuur en landgoed. Alle materiaalbewegingen waren gepland en de werktijden werden nageleefd om de fauna zo min mogelijk te storen en de stilte van het landgoed te behouden.

Volledige cirkel duurzaamheid
Bij alle aspecten stond duurzaamheid hoog in het vaandel. Het gebouw is volledig demontabel en alles wordt vastgelegd in een materiaalpaspoort. De ontwikkeling van het nieuwe Triodos Bank-gebouw heeft een positief effect gehad op de lokale omgeving; Er is daadwerkelijk 2,5 hectare natuur bijgekomen. De slimme warmte- en koudeopslag was een andere innovatieve toepassing. Evenals de groendaken waarin regenwater wordt opgeslagen, dat vervolgens wordt hergebruikt voor doeleinden zoals het doorspoelen van toiletten en tijdelijke opslag voor irrigatie tijdens drogere tijden op het landgoed. Het kantoor wordt daarmee onderdeel van de lokale waterkringloop.

Naast de ontwikkelingsfase en het gebouw zelf was ook de mobiliteit van bedrijven een belangrijke factor in het verkleinen van de CO2-voetafdruk van Triodos Bank. Het kantoor van Triodos Bank ligt dicht bij het openbaar vervoer en ondersteunt ook de stedelijke mobiliteit door een overvloed aan fietsenstallingen en elektrische bedrijfsauto’s voor autodelen. Het parkeerdak is ook uitgerust met 3.300 m 2  zonnepanelen om het gebouw 100% energieneutraal te maken en de EV’s op te laden via de innovatieve bidirectionele laadstations van LomboXnet.

Een uitzonderlijke prestatie van het complete bouwteam! Felicitaties aan al onze partners die dit mogelijk hebben gemaakt.