Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Brancheorganisaties

Versoepeling maakt protocol belangrijk dan ooit

Bron: www.technieknederland.nl 08-05-2020, 09:26
Versoepeling maakt protocol belangrijk dan ooit
Bron: Techniek Nederland

Minister-president Rutte had tijdens zijn persconferentie gisteravond een heldere boodschap. De maatregelen om het coronavirus in te dammen worden versoepeld, maar alléén zolang dat niet leidt tot méér besmettingen. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, vindt dat de aankondiging van de premier perspectief biedt. Tegelijkertijd ziet hij het kabinetsbesluit óók als een dringend advies aan ondernemers en werknemers in de branche. Doekle Terpstra: ‘We kunnen aan het werk blijven als we onze verantwoordelijkheid nemen. Het is belangrijker dan ooit om gedisciplineerd te werken, volgens de regels in het protocol Samen veilig doorwerken”.’

Stappenplan

Het kabinet heeft een stappenplan gepresenteerd tot en met september. De komende maanden komt er steeds meer ruimte voor ondernemers en burgers. Dat is het perspectief dat ondernemers broodnodig hadden. Ook voor de installatiebranche is het goed nieuws. Hoe meer sectoren van de economie weer ‘open’ gaan, hoe méér installatie- en onderhoudswerk er is.

Het protocol werkt

Techniek Nederland heeft eind maart samen met de overheid, andere branches en de vakbonden het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ gemaakt. Daarmee hebben wij onnodige economische schade kunnen voorkomen. Leden van Techniek Nederland laten zien dat het mogelijk is veilig te werken door zich nauwkeurig te houden aan de veiligheidsvoorschriften in het protocol.

Onderzoek van FNV

FNV kwam vandaag naar buiten met de uitkomsten van een kleinschalig onderzoek onder werknemers in de bouw en techniek. Het onderzoek laat zien dat het niet altijd lukt om de afspraken uit het protocol in acht te nemen. In een aantal gevallen lukt het werknemers in bouw- en installatieprojecten niet om de onderlinge afstand van anderhalve meter in acht te nemen. Ook zouden er op sommige bouwplaatsen geen faciliteiten zijn om de handen te wassen. Techniek Nederland neemt de signalen serieus. De veiligheid van de werknemers in de sector staat altijd op de eerste plaats. Die veiligheid kunnen we alleen garanderen als iedereen zich houdt aan het protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Dat is van levensbelang voor individuele werknemers en hun familie. Het is óók van levensbelang voor de branche.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…