Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Coronavirus

RIVM: goede ventilatie belangrijk, geen verband Corona

Bron: www.technieknederland.nl 25-05-2020, 11:04
RIVM: goede ventilatie belangrijk, geen verband Corona
Beeld: Techniek Nederland

Twee weken geleden stuurde Techniek Nederland een brief naar Jaap van Dissel van het RIVM. Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland, stelde in zijn brief een duidelijke vraag: kan het coronavirus zich via de lucht verspreiden? In dat geval zou een aanpassing van het ventilatiesysteem de verspreiding van het virus kunnen tegengaan. Het antwoord van het RIVM op de brief is binnen.

Verspreiding van corona via de lucht is niet aangetoond

Volgens het RIVM is niet aangetoond dat het coronavirus zich via de lucht verspreidt. Het instituut baseert die uitspraak op de huidige inzichten. Volgens het RIVM zijn er dus ook geen aanwijzingen dat ventilatiesystemen een rol hebben gespeeld bij de verspreiding van het virus. Het RIVM concludeert dat het aanpassen van ventilatiesystemen niet nodig is voor de bestrijding van het coronavirus.

Geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies volgen

Het RIVM benadrukt dat goede ventilatie belangrijk is en blijft. Niet om daarmee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar wél om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Installateurs zouden daarom de geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies moeten volgen. In tijden van corona, maar óók daarna.

Duidelijke uitspraak van het RIVM

Voorzitter Doekle Terpstra is tevreden over de snelle en duidelijke uitspraak van het RIVM. ‘De leden van Techniek Nederland moeten correcte en feitelijke informatie kunnen geven. Hun klanten rekenen daarop. Deze uitspraak van het RIVM geeft ons en onze leden helderheid.’

Apart advies over sportscholen en zangkoren

Het RIVM komt op korte termijn met een apart advies over sportscholen en zangkoren. Zodra hierover meer bekend is leest u het in een volgende update.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…