Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Coronavirus

Deerns: onderzoek naar liftcapaciteit en social distancing

Bron: www.deerns.nl 02-06-2020, 11:11
Deerns: onderzoek naar liftcapaciteit en social distancing
Beeld: Deerns

Veel organisaties bereiden zich voor op de (gedeeltelijke) terugkeer van medewerkers naar kantoor. Zo ook een bedrijf in Den Haag, gehuisvest in een kantoorgebouw met 19 verdiepingen boven de begane grond, waar tot maart 2020 plaats was voor circa 1.250 dagelijkse gebruikers. De vraag aan Deerns was als volgt: ervan uitgaande dat er in de 1,5 meter samenleving nog maar 2 of 3 mensen in een lift kunnen, hoeveel mensen kunnen er dan nog in het gebouw worden toegelaten? En hoe lang wordt dan de wachtrij voor de lift in de centrale hal? Met daarbij de vraag: wat is er nodig aan organisatorische (verkeersstromen, trapgebruik, piekreductie) en technische (liftbesturing, stops/tableaus afschakelen etc.) maatregelen om veilig van het gebouw en de liften gebruik te kunnen maken?

Kantoor capaciteit 30%

Na een grondige analyse blijkt dat er zonder grote aanpassingen ongeveer 30% van het oorspronkelijke aantal terug kan keren naar kantoor. Gaat men over op geforceerde piekreductie (door gedwongen gespreide werktijden) dan kan het aantal gebruikers circa 40-50% van de oorspronkelijke bezetting worden.

Een belangrijke voorwaarde voor de heringebruikname van dit gebouw is daarbij dat het tegengesteld gerichte verkeer tijdens de lunchpiek moet worden gesplitst: opgaand verkeer vertrekt vanaf de begane grond, neergaand verkeer stapt op de 1e verdieping uit en neemt verder de trap.

Meer informatie

Voor meer informatie over kantoorgebouwen en veilig huisvesten op basis van de liftcapaciteit in een 1,5 meter samenleving bezoek de site van Deerns.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Deerns

Deerns brengt al sinds 1928 ideeën tot leven voor technische infrastructuren van gebouwen, infrastructurele voorzieningen en stedelijke en industriële gebieden. Ideeën die rekening houden met de strengere regelgeving als het gaat om hygiëne en veiligheid, en met de zorgen rondom…