Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Fusies & Overnames

Overname Unica Brainpact

Bron: www.unica.nl 02-06-2020, 10:51
Overname Unica Brainpact
Anja Linskens en Ton Peeters - Brainpact. Beelde: Unica

Met een glimlach reageert directeur Ton Peeters van Brainpact op de vraag of hij iets kan vertellen over de start van het bedrijf en de overname door Unica. “Dat zijn 25 jaar in twee vragen?” Maar moeite kost het hem niet. De cirkel is nu echt rond. Over Industrial Automation with impact.

Het is een klassiek ondernemersverhaal. Gestart op de zolderkamer nam Brainpact na een omgebouwde garage zijn intrek in een bedrijfsverzamelgebouw. In 2001 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Hoogakker 11 in Venray. Daar, aan de wand van een spreekruimte, trekt een levensgrote foto van een berglandschap direct de aandacht. “Bijzondere herinneringen liggen daar”, vertelt Anja Linskens, verantwoordelijk voor financiën en algemeen management. “Ton en ik zijn buitenmensen. Ons 25-jarig huwelijksfeest hebben we precies daar samen met onze medewerkers gevierd.” “In de natuur heb je tijd om na te denken. Over jezelf als ondernemer en over de toekomst van het bedrijf”, zegt Ton. “Hoe waarborgen we de continuïteit voor onze mensen? Is het tijd om aan te sluiten bij een grotere organisatie?”

Drijfveren

Ton: “Al sinds 1995 ‘boosten’ wij de productiviteit van bedrijven door processen te automatiseren. We weten wat er technisch mogelijk is, vertalen vraagstukken over automatiseringstechniek, beheersing, optimalisatie, kostenreductie en efficiencyverbetering naar concrete automatiseringsoplossingen. Voor klanten over de hele wereld: van industriële productiebedrijven, tot dienstverleners in de logistiek. Onze engineers zijn experts op het gebied van besturingstechniek en MES-systemen. Zij waken 24 uur per dag, 7 dagen per week over het automatiseringsproces. Die drijfveren en passie wilden we absoluut behouden en zien we bij Unica Industry Solutions terug.”

Synergie

“Sinds mei 2019 maken we onderdeel uit van Unica”, vertelt Anja. “De meerwaarde is duidelijk voelbaar. In gesprekken met klanten is het synergie-effect snel zichtbaar. ‘Heeft Unica ook kennis van Fire Safety?’ Onze focus blijft de softwareontwikkeling en daarnaast kunnen we nu nog extra diensten bieden. En ook voor medewerkers zie ik een positief effect. Met negen bedrijvenclusters en meer dan 2.500 medewerkers kan Brainpact putten uit de kennis van een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. Het biedt hen een prachtig toekomstperspectief.”

Raakvlakken

“Brainpact werkt in het hart van een organisatie”, legt Ton uit. “Vanuit het productieproces zijn er raakvlakken met alles eromheen. En dat raakt weer de dienstverlening van de andere bedrijven in het Unica-netwerk. De machine stond vroeger in de fabriek en de computer op kantoor. Dat waren twee gescheiden werelden. Nu hangt alles aan elkaar. Productieprocessen draaien in onze 24-uurs economie continu. Als er iets misgaat kunnen we dat direct analyseren. En nog voordat er problemen zijn, kunnen wij het al gezien en opgelost hebben.”

“Samen met twee andere bedrijven vormen we het cluster Unica Industry Solutions. Bij een van de bedrijven is mijn carrière ooit begonnen. En met een aantal oud-collega’s uit het vak werken we nu weer samen onder de vlag van Unica. De cirkel voelt nu daarom echt helemaal rond. Met Unica werken we samen verder aan een mooie toekomst voor ons bedrijf en aan Industrial Automation with impact.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…