Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Coronavirus

bv3 projectsupport visualiseert ‘anderhalve meter werkplek’

Bron: www.bv3projectsupport.nl 15-06-2020, 11:54
bv3 projectsupport visualiseert ‘anderhalve meter werkplek’
Beeld: bv3 porjectsupport

Dankzij 3D-visualisatie werkt Essent weer ‘normaal’ op kantoor

Hoewel de thuiswerkmogelijkheden bij veel  bedrijven goed geregeld zijn, is er grote behoefte (met name ook bij medewerkers) aan werkplekken op kantoor.

Het vormgeven van een veilige werkplek volgens de normen van de anderhalve meter samenleving blijkt echter lastig. Net als goede communicatie met medewerkers daarover. Daarom helpt bv3 graag bedrijven ‘coronaproof’ te worden. In ieder geval wat de inrichting van de werkplek betreft.

Hoe bv3 dit onder andere voor Essent hebben gedaan

Zoals vrijwel alle bedrijven in Nederland wordt Essent geconfronteerd met de ‘anderhalve meter samenleving’. Hoewel de thuiswerkmogelijkheden bij het energiebedrijf goed zijn, is er grote behoefte (met name ook bij medewerkers) aan werkplekken op kantoor.

Visualisatie kantoor Essent

Daarom ging bv3 projectsupport aan de slag voor Essent met een inrichtingsplan en het visualiseren van een veilige werkplek in coronatijd. Waar bij sommige organisaties niet op kantoor kunnen werken hooguit een ongemak is, is dat bij andere organisaties een acuut probleem. Voor de meeste organisaties geldt dat gelukkig niet. Zij kunnen de meeste van hun medewerkers een werkplek bieden. In ieder geval enkele dagen per week. Daar is ook grote vraag naar. Niet iedereen werkt prettig thuis en velen geven ook aan de sfeer en collega’s te missen.

Werkplekken en looproutes zijn gemarkeerd

Het vormgeven van een veilige werkplek volgens de normen van de anderhalve meter samenleving blijkt echter lastig. Net als goede communicatie met medewerkers daarover. Op veel kantoren bestaat die communicatie uit tape en opgehangen A4’tjes met instructies. Dat werkt vaak prima op een niet al te groot kantoor, maar heeft ook zeker zijn beperkingen. Essent wilde een professionele oplossing en liet bv3 een inrichtingsplan en visualisatie maken van hun kantoor, inclusief bewegwijzering en beschikbare werkplaatsen. Zo is voor alle medewerkers in één oogopslag duidelijk waar gewerkt kan worden en hoe men zich door het kantoor moet begeven.

Essent

Met Essent werkte bv3 al samen aan de (her)inrichting van diverse kantoren. Dat maakt bv3 ook bij dit vraagstuk een logische partner voor Essent. Niet in de laatste plaats omdat de plattegronden al klaar lagen.

Plattegrond

Daarmee was er een goede basis om snel te kunnen schakelen. Maar ook partijen voor wie er nog geen tekeningen beheerd worden door bv3 kunnen gerust aankloppen voor 3D-visualisaties en inrichtingsplannen. Ten behoeve van de anderhalve meter samenleving, maar natuurlijk ook voor andere doeleinden.

Ander voorbeeld

Een ander voorbeeld is een scholengemeenschap in Wassenaar. Daar worstelde men met efficiënt ruimtegebruik van een kantoor voor een stafafdeling. Een groter pand leek daar de enige oplossing, totdat er kritisch naar de ruimte gekeken werd en er gemeten werd. Bleek het dus toch mogelijk te zijn met een degelijk plan als basis. Organisaties die hun werkplekken op deze manier laten ontwerpen kunnen ook als geen ander aantonen dat zij conform de corona maatregelen werken, mochten zij daar ooit op gecontroleerd worden.

Meedenken

Waar het feitelijk op neerkomt is dat bv3 projectsupport bedrijven helpt ‘coronaproof’ te worden. In ieder geval wat de inrichting van de werkplek betreft. Dat kan een kantoor zijn, maar in principe ook elke andere denkbare werkruimte. Het mooie daarvan is dat een totaaloplossing geleverd wordt. Van ontwerp tot communicatiemiddel aan het personeel op de werkvloer. Het is veilig, duidelijk en onderbouwd.

Meer weten?

Stuur bv3 een berichtje via LinkedIn of bel 073 – 63 99 310.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BV3 Projectsupport

Door wensen en behoeften van opdrachtgevers centraal te stellen onderscheidt bv3 projectsupport zich als dé proactieve meedenkende partner die economische besparingen realiseert met een resultaatgerichte aanpak, onderscheidende kwaliteit en ongeëvenaarde service. De medewerkers dragen hieraan bij met hoogwaardige kennis, kunde…