Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Effectieve samenwerking Bouw & Techniek tijdens Corona

Bron: www.helpdeskcorona-bt.nl 23 juni, 16:00
Effectieve samenwerking Bouw & Techniek tijdens Corona
Bron: Techniek Nederland

De Bouw en Techniek zorgen voor essenti├źle systemen als netwerken, riolering en verwarming en zorgen daarmee dat vitale processen in werking blijven. Om die reden werkten werkgevers- en werknemersorganisaties samen met het doel het werk veilig door te laten gaan gedurende de lockdown.

Samenwerking

Dit was niet voor het eerst dat deze partijen samenwerken, maar de manier waarop is wel veranderd. Besluiten werden sneller genomen om de gezamenlijke achterban van de nodige richtlijnen voor deze tijd te kunnen voorzien. Door de richtlijnen van het RIVM te volgen en door een samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de partijen het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ opgesteld.

Arbospecialisten

Omdat er nog veel vragen waren rondom de lockdown en het protocol, hebben deze partijen samen de Helpdesk Corona Bouw & Techniek opgericht. Zo krijgen werkgevers en werknemers antwoord op al hun vragen. Daarnaast zijn er arbo-specialisten als arbeidshygie╠łnisten, bedrijfsartsen en veiligheidskundigen om mensen van de nodige informatie te voorzien. Dit doen zij via de telefoon, e-mail of chat.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Vaktechnisch

Informatie voor professional en bedrijf op het snijvlak van vakinhoudelijkheid en actualiteit.