Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Renovatie

Gebouw axis, wur Wageningen

Bron: itn.nl 25 juni, 10:01
Gebouw axis, wur Wageningen
Beeld: ITN Installatietechniek

Het Axis gebouw op de kenniscampus in Wageningen is bekend terrein voor ITN Installatietechniek. Het ruimtelijk ingerichte Axisgebouw bestaat uit drie onderdelen die samenkomen. Axis bevat onder andere kantoren, onderwijsruimten, laboratoria en experimentele ruimten.

Het AXIS-Z gedeelte is een laboratorium waar allerlei proeven worden gedaan. Hier staan zuurkasten en andere installaties die aan duurzame vervanging toe zijn.

De zuurkasten hebben momenteel allemaal een eigen afzuigventilator. Wij gaan alle ventilatoren op het dak verwijderen en installeren een geheel nieuwe centrale afzuiging.  Met twee hele grote ventilatoren die elkaars reserve zijn. Dit levert een enorme energiebesparing op een grotere uitblaashoogte zodat de omgeving er minder hinder van ondervindt.

In de centrale afzuiginstallatie wordt ook warmteterugwinning toegepast. De afgezogen lucht gaat door een warmtewisselaar waar de terug gewonnen warmte wordt toegevoegd middels water/glycol mengsel aan de (toevoer) luchtbehandelingkast in de kelder. Hier is een verwarmingsbatterij geplaatst die de buitenlucht voorverwarmd.

Vanaf de centrale afzuiginstallatie worden kunststof kanalen over het dak gelegd waar de bestaande afzuigkanalen uit het gebouw op aangesloten worden. Zodra deze werkzaamheden verricht zijn dan worden alle afzuigkanalen geïsoleerd en kan de stucco beplating gezet worden

Om toch te garanderen dat elke zuurkast c.q. afzuigpunt de juiste afzuighoeveelheid krijgt zijn er circa 60 VAV kleppen in het kanalenwerk gemonteerd, welke vanuit het GBS (gebouw beheersysteem) aangestuurd worden.

Wederom een uitdagend project waar ITN samen met het bouwteam gaat toewerken naar een optimaal werkend eindresultaat.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

ITN Installatietechniek

ITN Installatietechniek B.V. in Ede is een veelzijdig installatiebedrijf dat elektrotechniek, klimaattechniek en technisch beheer biedt. Door toepassing van innovatieve technieken creëren we een aangename werk en-leefomgeving. Waar mogelijk kiezen we voor duurzame oplossingen die vriendelijk zijn voor mens en…