Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Techniek

SPIE start met aanleg antenne-netwerk in de nieuwe huisvesting RIVM en CBG

Bron: www.spie-nl.com 25 juni, 10:13
SPIE start met aanleg antenne-netwerk in de nieuwe huisvesting RIVM en CBG
Beeld: SPIE

SPIE is in opdracht van MEET Strukton B.V. begonnen met de installatie van een antenne-netwerk (DAS) in het nieuwe gebouw van RIVM en het Centraal Bureau Geneesmiddelen (CBG).

Het netwerk zorgt voor de distributie van de signalen van mobiele operators (Vodafone, KPN en T-Mobile) en C2000 (hulpdiensten). Het inmiddels markante gebouw staat op het Utrecht Science Park/De Uithof en is voorzien van een tweede-huid gevel: dit is een dubbele glazen omhuizing die o.a. het klimaat beter beheerst, maar vooral ook radiosignalen van buitenaf tegenhoudt.

Met het antenne-netwerk hebben de medewerkers en bezoekers straks een prima GSM-dekking en zijn zij overal in het pand mobiel bereikbaar. SPIE levert en installeert ook een digitaal portofoonsysteem (Tetra) dat aangesloten wordt op de antenne-installatie.

Met dit systeem kunnen BHV-ers en beveiligers in en om het gebouw, met één druk op de knop met elkaar communiceren.

Deel dit artikel

Onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

SPIE Nederland B.V.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en…