Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Renovatie

Nieuwe luchtbehandeling voor De Melkweg blijkt logistieke uitdaging

06-07-2020, 15:43
Nieuwe luchtbehandeling voor De Melkweg blijkt logistieke uitdaging
Beeld: Unica

Al in 2018 zijn de renovatiewerkzaamheden aan De Melkweg in Amsterdam van start gegaan. De Melkweg is een poppodium en cultureel centrum met live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals. Het is gevestigd in een voormalige suikerraffinaderij en melkfabriek aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam, achter het Leidseplein en naast de Stadsschouwburg.

De drie luchtbehandelingskasten van De Melkweg moesten vervangen worden. Een klus die Unica Building Services normaal gesproken in een paar maanden klaart. Echter, vlak na het binnenhalen van opdracht werd geconstateerd dat de kademuren in de omgeving van De Melkweg in zeer slecht staat waren. Uit onderzoek bleek dat er geen hijswerkzaamheden vanaf de Lijnbaansgracht mochten worden uitgevoerd, omdat de kademuren niet bestand zijn tegen zwaar materieel. Hierdoor bedacht Unica een alternatief plan dat de afgelopen tijd in twee delen is uitgevoerd.

Twee luchtbehandelingskasten voor de “Max zaal” werden vanaf de Marnixstraat met een zware kraan op hun plek gehesen. Hiervoor moest de drukke Marnixstraat de hele nacht worden afgesloten, ook voor trams. De derde luchtbehandelingskast voor de “Oude zaal” moest op een andere manier op zijn bestemming komen. Omdat een zware hijskraan De Melkweg niet via de weg kon bereiken is daarom gekozen voor vervoer over de grachten. Een boot met hijskraan bracht de luchtbehandelingskast in vier losse delen naar zijn eindbestemming. Op de locatie is deze samengebouwd en geïnstalleerd. Vanaf deze week is de luchtbehandeling van de poptempel volledig in werking.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…