Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Techniek

Snelheid in oplossing bij calamiteit Station Meeden

Bron: www.spie-nl.com 30-07-2020, 12:49
Snelheid in oplossing bij calamiteit Station Meeden
Beeld: SPIE

Hoogspanningsstation Meeden is een 380 kV station tussen Eemshaven en Zwolle en maakt deel uit van het landelijke netwerk. Dit station is van groot belang in het transporteren van de opgewekte elektriciteit door o.a. windparken vanuit Groningen naar de rest van Nederland.

Echter, een paar weken terug stuitte partner TenneT op een calamiteit in het hoogspanningsstation en hebben zij ingenieursbureau DNV-GL en SPIE ingevlogen om dit op te lossen. SPIE werd hier bij uitgenodigd en samen zijn snelle beslissingen genomen. De normaliter 2 circuits waardoor de stroom wordt geleid, was nu slechts beperkt tot 1 dus snelheid was dusdanig gewenst. Er moest een omleiding worden gemaakt zodat de stroomtoevoer kon continueren.

Vanaf de dag van de storing is SPIE aan de slag gegaan met het verzamelen van materiaal, het opbouwen hiervan, het oprichten van masten en het trekken van geleiders tot aan het maken van aansluitingen. Het werk werd binnen drie weken opgeleverd en dat is ontzettend snel!

Projectleider Rick Oudshoorn en de rest van het projectteam en uitvoeringsteam hebben de klus succesvol geklaard. Op het hoogtepunt waren er meer dan 15 lijnwerkers tegelijkertijd aan het werk. “Dankzij de goede samenwerking tussen de partijen DNV-GL, TenneT en SPIE en het ontzettend harde werken van de monteurs, is dit project glansrijk afgerond. Er is in de weekenden hard doorgewerkt omdat we voor de klant echt een solide en snelle oplossing wilden bieden. Dat is gelukt.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

SPIE Nederland B.V.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en…