Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Brancheorganisaties

Innovatieve sociale zekerheid biedt bescherming voor alle werkenden

Bron: www.tilburguniversity.edu 24-08-2020, 11:48
Innovatieve sociale zekerheid biedt bescherming voor alle werkenden
Beeld: Tilburg University

Corona-maatregelen om inkomensverlies van (ontslagen) werknemers te voorkomen, beschermen vooral de ‘normale’ werknemer. Dit botst met de realiteit op de arbeidsmarkt: een groeiende variatie aan arbeidsverhoudingen, inclusief nulurencontracten, tijdelijke contracten, uitzendarbeid en zzp. Dat betogen Sonja Bekker (Tilburg Law School) en Janine Leschke (Copenhagen Business School) in de JESP European Social Policy Blog.

Voorbeelden uit Duitsland en Nederland laten zien dat goede bescherming van flex werkers een permanent onderdeel van sociale zekerheid moet zijn. Daarnaast moeten onnodige en schadelijke vormen van flexibiliteit uitgebannen worden. De vleesverwerkende industrie in Duitsland (hyper flexibel én hard getroffen door corona) legt bijvoorbeeld het inlenen van personeel aan banden.

Lees de blog hier.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Tilburg University

Wie studeert aan Tilburg University wordt gevormd tot een kundige, zelfbewuste en betrokken academicus, die de samenleving begrijpt en daarin een rol kan spelen, gedreven door solidariteit, ondernemerszin, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen. Waarden waar onze maatschappij om vraagt.
Kwaliteit staat…