Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Gold Forum duurzaam state-of-the-art distributiecentrum

Bron: www.b4y.nl 07-09-2020, 13:52
Gold Forum duurzaam state-of-the-art distributiecentrum
Beeld: W4Y

Gold Forum, het nieuwe duurzame state-of-the-art distributiecentrum op bedrijvenpark Flight Forum nabij luchthaven Eindhoven heeft bij oplevering het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Very Good behaald. W4Y adviseur Paul van der Krogt was als BREEAM-expert verantwoordelijk voor de certificering. W4Y heeft ruime ervaring met het succesvol verduurzamen van distributiecentra.

Het nieuwe distributiecentrum

Gold Forum is een duurzaam state-of-the-art distributiecentrum op het bedrijvenpark Flight Forum nabij de luchthaven van Eindhoven. Het prominente gebouw met een opvallende goudkleurige organisch gebogen gevel vormt één geheel met het bedrijfspand Silver Forum (ontwerp Pauwert Architectuur). Intervest realiseert hiermee één logistiek complex van in totaal bijna 50.000 m² op een multimodale locatie (een locatie die goed of afdoende is ontsloten zowel per openbaar vervoer als per auto). De ligging en configuratie van het gebouw in de Eindhovense regio, maakt het gebouw tevens geschikt als stadsdistributie-magazijn.

BREEAM-gecertificeerd

Het Gold Forum distributiecentrum is gecertificeerd middels BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie met een score Very Good. W4Y adviseur Paul van der Krogt was als BREEAM-expert verantwoordelijk voor de certificering van dit project. Om de score te realiseren werd het gebouw o.a. uitgerust met zonnepanelen op het dak. Hierdoor is het gehele pand energieneutraal. Ook de ecologische inrichting is het vermelden waard.

“Om de BREEAM-certificering Very Good te realiseren is bij het ontwerp van het gebouw ook gefocust op de zogenaamde ‘aannemerscredits’ (Management, Materialen, Afval). Dit is bijzonder, want het was voor MP Drijvers als aannemer het eerste BREEAM-project. Speciaal voor dit project is door hen het ISO-14001-certificaat behaald. Daarnaast werd op drie punten binnen deze credits een ‘exemplary performance’ behaald. Dat wil zeggen dat hier een “uitzonderlijke prestatie is beloond”.

BREEAM lessons-learned

Vlakbij het gerealiseerde nieuwe distributiecentrum Gold Forum wordt door nagenoeg hetzelfde bouwteam het i-team Inspiration-centre gebouwd. Hierin zijn de lessons-learned uit het certificeringstraject meegenomen. De ambitie voor dit gebouw is zelfs Outstanding. Ook aan dit project dragen de BREEAM-specialisten van W4Y adviseurs weer hun steentje bij.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

W4Y

W4Y is een deskundig en onafhankelijk adviesbureau op het gebied van gebouwgebonden installaties en duurzaamheid. We zijn een hechte groep professionals. Vanuit onze vestiging in Harderwijk werken we aan projecten in heel Nederland.

Onze werkwijze

We geloven niet in ‘inzet voor…