Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Renovatie

Totaal Techniek Groep: Paalbergweg 1-3 Amsterdam

Bron: totaaltechniekgroep.nl 08-09-2020, 08:12
Totaal Techniek Groep: Paalbergweg 1-3 Amsterdam
Beeld: Totaal Techniek Groep

Op korte termijn vangt de Totaal Techniek Groep (TTG) aan met de renovatie op de Paalbergweg 1-3 te Amsterdam. Het gehele gebouw van zo’n 7.500 m2 wordt gerenoveerd en er wordt een nieuwe entree gebouwd. De 7.500 m2 is verdeeld over de begane grond en vijf verdiepingen. Hier vernieuwen zij en doen ze aanpassingen aan de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Het gebouw zal hierdoor voldoen aan de eisen van energielabel A en klimaatklasse A.

Met het aanbrengen van de metalen klimaatplafonds (4-pijps) zal koeling en verwarming van de kantoren hoofdzakelijk gerealiseerd worden door 100% actieve klimaatplafondpanelen.

De ventilatie installatie van het gebouw wordt geheel uitgevoerd zonder recirculatie (toevoer en afvoerlucht vindt per stramien plaats). De regeltechnische installatie zal worden vervangen voor een modern web-based regelsysteem dat op afstand te bedienen en te beheren is, tevens zullen de naregelingen via een buskabel aangesloten worden op het hoofdregelsysteem. Er wordt een nieuwe DDC regelapparatuur  geplaatst en ook de regelkasten worden vervangen. Voor dit systeem geldt dat er de mogelijkheid is via een instelbare kloktijd alle naregelingen door middel van een veegfunctie in nachtstatus te sturen.

De installateur brengt nieuwe verlichting aan in de kantoorruimten compleet met bijbehorende aanwezigheidsschakeling, armaturen, contactdozen en dergelijke. De wand- en plafondverlichting in de algemene ruimte, trappenhuizen en toiletruimte zal worden vervangen door ledarmaturen. Dit wordt uitgevoerd volgens de geldende NEN3140-regeling. Alle nood- en transparantverlichtingsarmaturen worden vervangen. Boven de toiletten worden rode lampen geplaatst die gaan branden indien een toiletruimte in gebruik is.

TTG plaatst een nieuwe HKL ten behoeve van de verdeling naar de onderverdelers op de verschillende verdiepingen.

Er wordt een nieuwe brandmeldcentrale geplaatst.

Toegangsdeuren op de verdiepingen worden voorzien van bewegingsschakelaars. Bij de toiletruimtes wordt dit gerealiseerd door middel van schopschakelaars.

Tevens plaatst TTG 5 laadpalen met in totaal 10 aansluitpunten.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Totaal Techniek Groep

De Totaal Techniek Groep biedt totaaloplossingen op installatietechnisch gebied en is daardoor de ideale partner voor projectontwikkelaars en gebouwenbeheerders die graag één aanspreekpunt willen voor alle installaties. Met de zekerheid van snelheid, service en kwaliteit.

Totaal Techniek Groep is een…