Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Projecten

Eerste paal nieuwe hoofdingang Amsterdam UMC, locatie AMC

Bron: www.homij.nl 14-09-2020, 09:59
Eerste paal nieuwe hoofdingang Amsterdam UMC, locatie AMC
Beeld: Homij

Met het symbolisch slaan van één van de eerste fundatiepalen is op vrijdag 11 september stilgestaan bij de start van de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe hoofdingang op locatie AMC van Amsterdam UMC.

Met inachtneming van de Corona-regels in beperkt gezelschap van het projectteam van Amsterdam UMC en Bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (allen VolkerWessels ondernemingen), werd onder het toeziend oog van Albert Bok, directeur MedicomZes, de symbolische handeling door Frida van den Maagdenberg, lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC, verricht.

Over het project

Het ‘AMC Health Park’ is ontworpen door ontwerpteam Temp.architecture/studio NuyvanNoort/studio BLAD.  Het ontwerp bestaat uit een centrale ontvangsthal in de vorm van een glazen paviljoen, te midden van een groen, parkachtig landschap, waar zowel patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten als buurtbewoners zich op hun gemak voelen. Straks vormen het nieuwe voorterrein van locatie AMC en het plein van station Holendrecht een organisch geheel.

Najaar 2021 gereed

Naar verwachting wordt de nieuwe hoofdentree in het  vierde kwartaal van 2021 in gebruik genomen.

Deel dit artikel

Onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

HOMIJ Technische Installaties

De activiteiten van HOMIJ Technische installaties B.V. zijn onderverdeeld in Projecten (nieuwbouw en renovatie) en Beheer & Onderhoud. Elke vestiging biedt het complete pakket van diensten en services. Dat betekent voor u: één loket voor zowel ontwerp, bouw als beheer. Vestiging…