Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Projecten

5 sterren BREEAM herbouwde fabriek Van Soest B.V.

Bron: www.w4y.nl 02-10-2020, 11:13
5 sterren BREEAM herbouwde fabriek Van Soest B.V.
Beeld: W4Y

In december 2018 werd Van Soest BV uit Kesteren, wereldspeler in diepvrieschampignons, geteisterd door een grote bedrijfsbrand waarbij de fabriekshal werd getroffen. Herbouw van de hal was noodzakelijk. De herbouw werd aangegrepen om te innoveren, verruimen en te verduurzamen.

Het resultaat is een volledig nieuwe hal, een nieuwe productielijn en BREEAM-NL-certificaat Outstanding. W4Y adviseur Paul van der Krogt begeleidde het BREEAM-certificeringstraject als BREEAM Expert.

Herbouw en uitbreiding

Koel- & Vriesbedrijf Van Soest BV begon in 1948 en startte in 1969 met het opslaan van diepgevroren producten. Vandaag de dag is Van Soest Champi’mer Beheer BV een wereldspeler in diepvrieschampignons. Na de bedrijfsbrand bleek herbouw van de fabriekshal noodzakelijk. Vanwege de steeds groeiende vraag naar champignons werd gekozen direct ook de hal en de productiecapaciteit uit te bereiden.

In de nieuwe hal heeft een vloeroppervlakte van 7 235 m². Champi’mer heeft een nieuwe productielijn geïnstalleerd waardoor de capaciteit van de fabriek is verdubbeld.

BREEAM Nieuwbouw en Renovatie Outstanding

De fabriekshal die verloren ging was pas een jaar in gebruik. Bij de herbouw was vanaf het begin (opnieuw) aandacht voor duurzaamheid. Van Vliet Bouwmanagement en W4Y adviseurs hebben deze ambitie samen met de aannemers en installateurs in bouwteamverband vertaald naar een certificaat BREEAM Nieuwbouw en Renovatie Outstanding met een score van 86,13%.
Verduurzaming nieuwe fabriek

De fabriek is voorzien van een gekoelde expeditie voor opslag van nog te verwerken producten, productieruimte voor het volautomatisch verwerken van champignons (snijden/wassen etc.) tot halffabricaat, inpakafdeling, opslagvoorzieningen, kleedruimten en sanitaire voorzieningen.

De bestaande machinekamer en energievoorzieningsruimten zijn bij brand grotendeels behouden gebleven en in de nieuwbouw geïntegreerd. De betonnen vloer kon worden hergebruikt. Bijzonder is de opvang van hemelwater met een retentievijver. Aannemer Timmer liet zich speciaal voor dit project ISO 14001 certificeren.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

W4Y

W4Y is een deskundig en onafhankelijk adviesbureau op het gebied van gebouwgebonden installaties en duurzaamheid. We zijn een hechte groep professionals. Vanuit onze vestiging in Harderwijk werken we aan projecten in heel Nederland.

Onze werkwijze

We geloven niet in ‘inzet voor…