Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Projecten

 Opdracht voor installatiewerk Gasthouderskwartier Arnhem

Bron: www.comfort-partners.nl 13-10-2020, 08:40
 Opdracht voor installatiewerk Gasthouderskwartier Arnhem
Beeld: Comfort Partners

Tussen het spoor en de rivier komt Nieuwe Kadekwartier. Een gaaf, nieuw Arnhems stadsdeel waar de industriële historie toekomst krijgt. Nieuwbouwwoningen en karaktervolle rijksmonumenten, voormalige fabrieksgebouwen en oude pakhuizen wisselen elkaar af. Samen bieden ze een aanbod van creatieve werkplekken, bijzondere huizen, stoere hotspots en places to be.

Comfort Partners heeft de opdracht gekregen voor het uitvoeren van het installatiewerk in 51 woningen in Arnhem.

Het Nieuwe Kadekwartier bestaat uit 4 onderdelen. Het Cobercokwartier met in het hart De Melkfabriek, Gashouderskwartier en Rijnwijk. Naast het reeds gerealiseerde Fluvium stond vroeger de gasfabriek met bijbehorende gashouders. Hier komt Gashouderskwartier met het Gashoudersplein. In de gevels van de nieuwe woningen zie je elementen die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen. Daarnaast verwijst de inrichting van de openbare ruimte en de architectuur naar die van de oorspronkelijke industriële gebouwen.

Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en BAM Wonen hebben de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 51 woningen in het Gashouderskwartier in Arnhem. Het Gashouderskwartier is het eerste project dat wordt gerealiseerd in de inclusieve stadswijk het Nieuwe Kadekwartier. In de tweede fase van het Gashouderskwartier realiseert BAM Wonen veertig koopwoningen en elf huurwoningen voor het BPD Woningfonds.

Een knipoog naar het verleden

Op de locatie waar het Gashouderskwartier wordt gerealiseerd, stond vroeger de gasfabriek met bijbehorende gashouders. Het centrale plein heet daarom het Gashouderplein. OpZoom architecten heeft in de gevels van de nieuwe woningen elementen laten terugkomen die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen van de fabriek. Daarmee knipoogt de sfeer van deze nieuwe wijk naar het oorspronkelijke industriële gebied.

Wonen in het Gashouderskwartier

Het woningaanbod in het Gashouderskwartier bestaat uit drielaagse hoek- en rijwoningen. Alle woningen hebben kenmerkende industriële details zoals sheddaken, opvallende raampartijen, betonnen kaders en stalen elementen. Het gehele Gashouderskwartier is ontworpen door drie verschillende architecten, maar het straalt toch een eenheid uit en bijna elke woning heeft unieke eigenschappen, waardoor het aanbod zeer gevarieerd is.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers krijgen de mogelijkheid om voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Ook hebben zij de mogelijkheid om hun individuele woonwensen zoals een uitbouw of dakkapel in werkelijkheid te ervaren en uit te laten voeren. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken.

Deze laatste fase van het Gashouderskwartier gaat 13 oktober 2020 in verkoop en geïnteresseerden kunnen zich vanaf dan inschrijven voor het nieuwe woningaanbod op de website van het Nieuwe Kadekwartier. (www.nieuwekadekwartier.nl).

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Comfort Partners

Comfort Partners is in 2009 ontstaan door een naamsverandering van Wolter & Dros Aquatherm in Comfort Partners.
Sinds 2017 zijn Kroon Techniek uit Nieuw-Vennep en de afdeling woningbouw vanuit Wolter en Dros in Goes en Den Bosch hieraan toegevoegd.
Sindsdien…