Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Watermistinstallatie voor Stadsgarage Erasmusbrug

Bron: www.hamer.net 13-10-2020, 08:21
Watermistinstallatie voor Stadsgarage Erasmusbrug
Beeld: Hamer

Stadsgarage Erasmusbrug is een van de 17 stadsgarages van de Gemeente Rotterdam en heeft plek voor 327 auto’s. In opdracht van de Gemeente Rotterdam gaat Hamer de complete installatie van een nieuw watermistsysteem verzorgen. De adviseur van dit project is technisch adviesbureau Solid Productions.

Naast de installatie van het watermistsysteem zal Hamer ook de bestaande brandmeldinstallatie voorzien van een update zodat deze gebruikt kan worden voor het activeren van het watermistsysteem. Doordat het project gefaseerd wordt uitgevoerd kan de garage gewoon in gebruik blijven en wordt de overlast voor de bezoekers van de garage zoveel mogelijk beperkt. Hamer heeft veel ervaring met installatiewerk waarbij de activiteiten van de opdrachtgever gewoon door moeten gaan. Het aanleggen van deze watermistinstallatie in een stadsgarage die vol in bedrijf is is dan ook geen enkel probleem voor ons.

Bijzonder aan dit project is dat er gekozen is voor een watermistsysteem. De gemeente heeft hiervoor gekozen omdat er minder ruimte nodig is voor de watervoorziening. Zo kan worden volstaan met een kleine watertank en vulling vanuit een standaard drinkwaterleiding. Omdat de stadsgarage een open gevel heeft maakt Hamer gebruik van duurzame RVS leidingen

Ook is de leidingdiameter kleiner dan bij een traditionele sprinklerinstallatie, dit zorgt voor minder gewicht wat beter is voor de belasting van het brugdek.

De verwachte startdatum van dit project is november 2020. De looptijd is 4 tot 6 maanden.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Hamer Installatietechniek B.V.

Hamer is een familiebedrijf en bestaat sinds 1938. Wij zijn totaalaanbieder in de utiliteit, industrie, automotive, brandstofvoorziening en de chemische en voedingsindustrie. We zijn gevestigd in Nederland en België en hebben ruim 400 medewerkers. Onze kernactiviteit is techniek: technische installaties…