Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Projecten

Amsterdamse metrotunnels in onderhoud bij SPIE

Bron: www.spie-nl.com 16 oktober, 08:48
Amsterdamse metrotunnels in onderhoud bij SPIE
Beeld: SPIE

Het team van SPIE van bruggen, sluizen en gemalen heeft bij het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf in Amsterdam een meerjarig contract gesloten voor het onderhoud van metro-tunnels in en rond Amsterdam, waaronder ook de Betuwelijn.

Het volledige metronet komt dus in onderhoud bij SPIE. In de strijd tegen het water die wij Nederlanders voeren, doet SPIE fanatiek mee. Een van de tunnels van het metronet loopt ook onder het IJ door naar de andere kant van het water. Wanneer er water in de tunnel gedetecteerd wordt en dit niet goed afgevoerd kan worden, kan het zelfs de stad inlopen, dat moet natuurlijk voorkomen worden.

Veiligheid voor bewoners

SPIE zal het jaarlijks onderhoud aan de noodschuiven aan deze tunnels doen, deze zitten weggewerkt in het plafond van de tunnel en zullen omlaag schuiven om de tunnel te blokkeren om verspreiding van het water te voorkomen. Zo dragen wij zorg voor de veiligheid van bewoners.

Een keer per jaar is er een oefening in de nacht, dan staan alle instanties paraat voor inspectie, tegen de ochtend kan de tunnel dan weer open en vrijgegeven worden voor de metro. Het gedeelte van SPIE duurt dan ongeveer 6 uur met vier man. Ieder heeft zijn eigen specialisme: hydraulisch specialist, elektrotechnisch, civiel technisch- en staalbouwkundig en een besturingsspecialist. Een mooie afspiegeling van alle facetten van SPIE.

Deel dit artikel

Onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

SPIE Nederland B.V.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, d√© onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt¬†haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en…