Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Bouwadvies

Verkerk: in 3 stappen naar naar energielabel C voor kantoren

Bron: www.verkerk.com 20-10-2020, 08:16
Verkerk: in 3 stappen naar naar energielabel C voor kantoren
Beeld: Verkerk

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw in Nederland minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen van de Energie-Index, dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012 en kan grote impact hebben op een organisatie. Nu al energielabel C bemachtigen met als uitkomst een energiezuinig kantoor? Het advies van Verkerk advies: wacht 2023 niet af!

Wat betekent energielabel C voor mijn kantoor?

Deze maatregel is een verplichting en komt voort uit het Energieakkoord met als doelstelling energiebesparing binnen gebouwgebonden omgevingen en de CO2 reductie. Er zijn enkele uitzonderingen om niet aan deze verplichting te hoeven voldoen. De belangrijkste is dat er geen label nodig is indien de gebruiksoppervlakte van de kantoorfuncties en nevenfuncties onder de 100 m2 ligt.

Het verduurzamen van een kantoorgebouw en het behalen van het energielabel C gaat bij Verkerk in 3 stappen:

Stap 1: Vraag een maatwerkadvies aan

Een energieadviseur zoals Verkerk controleert het gebouw op een aantal kenmerken, signaleert verbetermogelijkheden en maakt een kostenberekening. Als de aanbevolen maatregelen van de adviseur wordt uitgevoerd, kunt u subsidie ontvangen voor het advies. Het is dan ook het advies van Verkerk om ruim op tijd actie te ondernemen. Bij de nadering van de deadline richting 2023 is het mogelijk dat subsidiemogelijkheden afnemen.

Stap 2: Laat uw kantoorgebouw verduurzamen

Met welke oplossingen naar energielabel C? Het is belangrijk om nu al vooruit te denken. Wat voor onderhoud staat er gepland voor het kantoorgebouw? En wat betekent dit voor de gebouwgebonden installaties?

LED verlichting, warmteterugwinning uit ventilatie, een warmtepomp, zonnepanelen, predictive maintenance en een gedegen onderhoudscontract voor optimale werking en rendement van alle systemen. Een kleine greep oplossingen die Verkerk vanuit eigen portfolio en expertise kan verzorgen voor een energie-efficiënt gebouw.

Stap 3: Het officiële Energielabel C

De aanpassingen hebben niet automatisch een energielabel tot gevolg. Als opdrachtgever kunt u afspreken om ook een energielabel te laten opmaken. Dit brengt vaak weinig extra kosten met zich mee en kan Verkerk uiteraard verzorgen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Verkerk groep

Als elektrotechnisch dienstverlener staat de Verkerk Groep voor innovatie met visie. Door het bundelen van kennis en ervaring creëren wij innovatieve en slimme oplossingen die perfect aansluiten bij de verwachtingen van onze klanten.
Verkerk Groep
Adviseren, ontwerpen, realiseren,…