Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Energie

Hoogspanningsstation Coevorden verhoogt capaciteit voor teruglevering

Bron: www.spie-nl.com 27-10-2020, 08:36
Hoogspanningsstation Coevorden verhoogt capaciteit voor teruglevering
Beeld: SPIE

In opdracht van Enexis is het team Hoogspanningslijnen en -stations van SPIE Heerenveen gestart met een enorme capaciteitsuitbreiding voor het duurzame energienet in Coevorden en omgeving. De uitbreiding van het hoogspanningsstation is nodig om de transportcapaciteit voor teruglevering te vergroten.

Het hoogspanningsstation in Coevorden (voorheen 110/10kV) is uitgebreid met twee modulaire gebouwen, elk voorzien van een dubbelrails Ritter GT4D velden met ieder 18 afgaande velden. Naast de twee modulaire gebouwen zullen ook transformator T113 & T112 worden uitgewisseld voor respectievelijk een exemplaar van SGB 77/90 MVA 110/10/20 kV YNd1(omklembaar) en SGB 77/90 MVA 110/10/20 kV YNd1(omschakelbaar). Hierdoor distribueren de hoogspanningslijnen naar de omgeving, maar ook andersom. Daarnaast heeft het team van SPIE ook twee nieuwe kabeldistributie rekken gebouwd, de oude rekken gedemonteerd en de bestaande bekabeling omgezwaaid.

Omdat er op grote hoogte wordt gewerkt is veiligheid extra belangrijk. Er konden geen steigers gebouwd worden voor deze hoogte, vandaar dat er speciale werkplatforms gebouwd zijn om veilig te kunnen werken. Deze werden elke dag opnieuw geplaatst, daar waar het nodig was.

Dankzij deze vergrote capaciteit zal de doelstelling voor het oplossen van transport schaarste voor duurzame energie vanuit Station Coevorden aanzienlijk verbeteren.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

SPIE Nederland B.V.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, d√© onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt¬†haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en…