Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Projecten

VentKlima en basisschool Het Epos slaan de handen in elkaar voor een gezond binnenklimaat

Bron: www.interduct.nl 29-10-2020, 08:06
VentKlima en basisschool Het Epos slaan de handen in elkaar voor een gezond binnenklimaat
Beeld: Interduct

VentKlima heeft de prachtige basisschool Het Epos voorzien van een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat bestaande uit luchtbehandelingskasten, kanalen en airsocks, die de leerlingen voorzien van verse lucht op basis van een maximaal toegestaan CO2 gehalte per lokaal (frisse scholen klasse B). Voor de sporthal is een luchtbehandelingskast geplaatst met warmtepompen om, naast voldoende verse lucht, ook de hal te verwarmen of koelen zonder dat de badminton pluimpjes alle kanten opvliegen.

Leuk detail: het gehele gebouw is demontabel (concept MODULIN©) gebouwd. De grootste uitdaging voor VentKlima was het inpassen van hun demontabele en herbruikbare installatie in dit bouwsysteem. Hierdoor is ca. 70% van de installatie geprefabriceerd in hun hal in Zwolle.

Basisschool Het Epos

Basisschool Het Epos is een nieuwe basisschool in Zuidwijk, Rotterdam. De school heeft de ambitie om bij de beste scholen van Rotterdam te horen en wil kinderen in Zuidwijk ondersteunen in hun ontwikkeling. Het onderwijs is gericht op extra aandacht voor groei, talentontwikkeling en de wijk. Op Het Epos mag ieder kind zichzelf zijn. De school hecht veel waarde aan het met respect omgaan met verschillen tussen mensen, zoals verschillen in geloofsovertuiging, afkomst en geaardheid.

Binnen het onderwijs van Het Epos staan zes kernwaarden centraal: gemeenschap, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, groei, prestatie en geluk. Naast de kernwaarden en een goede sfeer speelt ook de luchtkwaliteit een belangrijke rol binnen de nieuwe school, zodat de kinderen kunnen leren, spelen en sporten in een gezond binnenklimaat.

Alles draait om het vormen van een leercultuur waarin iedereen leert: kinderen, ouders én leerkrachten. Onderzoek is hierbij erg belangrijk voor de school. Ze willen continu kunnen monitoren of hetgeen ze doen werkt en hoe ze het onderwijs kunnen verbeteren. De basisschool heeft zelfs een eigen dataspecialist in huis die data verzamelt over de manier van werken en samen met de leerkrachten de ontwikkeling van de kinderen volgt.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Interduct

Samenwerking is één van de belangrijkste waarden van Interduct. Samenwerking met onze opdrachtgevers. Samenwerking met de eindgebruikers van onze producten en installaties. Dit alles om een project soepel te realiseren en voor een jarenlang genot van een gezond en comfortabel…