Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Vinci Energies gaat door als Van der Linden

Bron: vanderlindenbs.nl 30-10-2020, 07:45
Vinci Energies gaat door als Van der Linden
Beeld: Van der Linden BS

Een oude, vertrouwde naam keert terug in het Veghelse bedrijvenlandschap: Van der Linden. Maar de elektrotechnische specialist van weleer is veranderd. In de voorbije decennia ontwikkelde de Business Unit van VINCI Energies zich (onder de naam VINCI Facilities) tot een totaalleverancier op het gebied van technische installaties en technische dienstverlening. Met als nieuwe naam VanderLinden en de payoff ‘Building Solutions’, viert het bedrijf dit jaar ook nog eens een haar 75-jarig jubileum.

Olaf van den Wittenboer is sinds 2016 Business Unit Manager van VanderLinden. Hij vertelt over moederbedrijf VINCI Energies, een wereldspeler van indrukwekkende omvang, waar ‘zijn’ bedrijf al zo’n 25 jaar onderdeel van is. VanderLinden is namelijk één van de merken van VINCI Energies, waaronder verder nog de netwerken Actemium (industriële processen), Axians (ICT-oplossingen en -diensten) en Omexom (energietransitie) vallen. “VINCI Energies is als pijler van VINCI actief in 56 landen. Er zijn meer dan 82.500 werknemers actief op ruim 1.800 business units”, vertelt Van den Wittenboer. “Alleen al in Nederland heeft VINCI Energies 65 business units met zo’n 3.400 medewerkers, waarvan zo’n kleine honderd in mijn business unit.

Spanning als uitdaging

Goed, genoeg getallen. Van den Wittenboer heeft het liever over wat VanderLinden als multidisciplinair specialist kan betekenen met al die slagkracht. “We zijn totaalleverancier op het gebied van technische installaties, zoals beveiligingstechniek, elektrotechniek, klimaattechniek en brandbeveiliging. Wij geloven dat gebouwen afgestemd moeten worden op de mensen die zich erin begeven. Mede daarom denken we het liefste al vanaf het eerste moment mee met onze klanten. We hebben alle kennis in huis om een project te engineeren, te installeren én te onderhouden. Dat doen we voor MKB-ondernemers, maar ook voor grote, industriële partijen. Sterker nog: daar komt onze toegevoegde waarde het beste tot zijn recht. Wij vinden het pas leuk als het spannend wordt.”

Brabantse mentaliteit

Wanneer Van den Wittenboer over zijn Business Unit vertelt, is de trots hoorbaar. “Niet alleen bij mij, ook bij onze medewerkers”, vertelt hij. “Daarom is het ook zo mooi dat we de voormalige bedrijfsnaam weer in gebruik hebben genomen. VanderLinden heeft nog steeds een zeer positief imago in deze regio en bovendien refereren we nu weer expliciet aan onze roots. Ja, we zijn onderdeel van een grote club die wereldwijd actief is, maar in de basis zijn we nog altijd een Brabantse onderneming. We doen bijvoorbeeld het liefst zaken in een ‘keukentafelsfeer’, niet te formeel dus. Waarbij het onze drive wél altijd is om onze dienstverlening te blijven verbeteren, steeds verder te optimaliseren. Daarom werken we ook grotendeels in kleine teams, waarin de projectleider min of meer zelfstandig ondernemer is en in die rol verantwoordelijk voor het resultaat. Op die manier zijn we tot veel in staat, allemaal in het belang van onze klant.”

75 plus één

Dat het jubileumfeest dit jaar door corona in het water viel, vindt Van den Wittenboer oprecht jammer. Maar gelukkig komt van uitstel geen afstel, voorspelt hij: “Er lag een draaiboek klaar voor een groot feest met relaties, partners, personeel en hun gezinnen. Helaas konden we het dit jaar niet vieren, maar hopelijk krijgen we in 2021 een nieuwe kans. Dan maken we er gewoon ons 75-plus-éénjubileumfeest van, want trots kent geen tijd. Tegelijkertijd staan we ook weer niet té lang stil bij deze mijlpaal, hoe mooi die ook is. Zeker, je mag vieren wat je hebt bereikt, maar daarna gaan we gewoon weer door. Om morgen wéér beter te zijn dan vandaag.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Vinci Facilities

VINCI Facilities ondersteunt bij alles wat nodig is om gebouwen – en de mensen die er werken – optimaal te laten presteren.
Nu en in de toekomst.
Met onze mix van technische expertise en dienstverlening bieden we integrale…