Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Werkzaamheden in volle gang Papendorpseweg 65 – Utrecht

Bron: totaaltechniekgroep.nl 02-11-2020, 08:24
Werkzaamheden in volle gang Papendorpseweg 65 – Utrecht
Beeld: Totaal Techniek Groep

De werkzaamheden aan het project Papendorpseweg 65 te Utrecht zijn in volle gang. Nog zo’n drie weken tot de oplevering zal plaats vinden. Het kantoorpand Papendorpseweg 65 is gelegen in Businesspark Papendorp Utrecht, gelegen aan de rand van Utrecht. Het park wordt omsloten door twee belangrijke verkeersaders: de A2 en A12. Het park is uitstekend te bereiken vanaf Utrecht CS en het bruisende stadscentrum van Utrecht.

Het is een gebouw met een oppervlakte van circa 7.000 m2 b.v.o. met de navolgende functies:

  • Kantoorruimtes
  • Vergadercentrum
  • Restaurant inclusief keuken
  • Bijbehorende nevenruimtes
  • Techniekruimtes

Het gebouw bestaat uit twee bouwdelen: hoogbouw, -1 t/m 4e verdieping en laagbouw, begane grond t/m 2e verdieping. Tussen de hoog- en laagbouw bevindt zich een atrium.

In verband met klachten omtrent het binnenklimaat en de levensduur van de bestaande koel- en verwarmingssystemen is besloten deze systemen te vervangen. Aanwezig zijn 2- pijps VRF-systemen (variabele refrigerant flow-systemen) waarmee verwarmd of gekoeld kan worden.

Door de gebruikers ervaren klimaatklachten betreffen met name te hoge- en te lage ruimtetemperaturen, benauwende luchtkwaliteit, geluidsdruk van het klimaatsysteem en de beperkte regelbaarheid c.q. beïnvloedbaarheid van de installaties. Er is ook sprake van grote verschillen in ruimtecondities tussen de ruimten onderling.

Werkzaamheden

Om het binnenklimaat te verbeteren heeft TotalKlima de bestaande VRF-systemen vervangen voor 3-pijps systemen. De ventilatielucht naar kantoren, vergaderruimtes en andere ruimtes  zijn opnieuw verdeeld. De luchtbehandelingskasten zijn gerenoveerd.

TotalElektra heeft de verlichtingsarmaturen vervangen in de kantoren, vergaderruimten, restaurant en andere ruimtes door LED armaturen.

Uitgangspunt voor de technische installaties is een duurzame, energie-efficiënte installatie opzet waarbij een efficiënte exploitatie mogelijk is. Een efficiënte exploitatie betekent in ieder geval dat:

  • de hoeveelheid installaties en de complexiteit van het ontwerp zo beperkt mogelijk worden gehouden
  • storing, onderhoud en vervanging aan- en van gebouwgebonden installaties een zo klein mogelijk effect hebben op de bedrijfsvoering
  • onderhoud en vervanging van gebouwgebonden installaties efficiënt kan plaatsvinden (bereikbaarheid, veiligheid) teneinde een beperkte duur van uitschakeling
  • leidingnetten beperkt en geoptimaliseerd van omvang zijn.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

TotalKlima B.V.

Totalklima B.V. zorgt voor een optimale luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid in kantoorpanden en winkels. Door middel van voldoende frisse lucht en genoeg daglicht creëert u de beste omstandigheden voor uw werknemers en blijven zij de hele dag door productief.