Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Woningbouw

Hulstflier: 16 zorgappartementen Frion – IJsselbolder te Zwolle

Bron: www.hulstflier.nl 06-11-2020, 12:29
Hulstflier: 16 zorgappartementen Frion – IJsselbolder te Zwolle
Beeld: HulstFlier

In opdracht van Frion verzorgt HulstFlier de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden voor de nieuwbouw van 16 zorgappartementen op het terrein van Frion, locatie IJsselbolder aan de Commissarislaan in Zwolle.

Deze nieuwbouw bestaat uit zorgappartementen, verdeeld over 2 woongroepen met een gezamenlijke woonkamer en een keuken.

Per kamer wordt er geventileerd, verwarmd en gekoeld met een Climarad WTW-unit welke is voorzien van een water gevoede wisselaar die is aangesloten op het warmtepompsysteem. Het warmtepompsysteem zorgt voor verwarming en koeling. De gezamenlijke woonkamers en keukens worden voorzien van vloerverwarming/koeling en geventileerd d.m.v. 2 WTW-units van Zehnder.

Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het warme tapwater wordt bereid d.m.v. een gasgestookte boiler van AO-Smith en door een groeps- circulatieleiding worden de verschillende tappunten voorzien van warm tapwater. Tevens zijn op deze gasgestookte boiler 3 solarpanelen aangesloten die ervoor zorgen dat de boiler wordt voorverwarmd bij zonopbrengst. In de gezamenlijke badkamer per woongroep installeert Hulstflier speciale voorzieningen, o.a. voor een hoog/laag bad. Ook verzorgt de installateur de brandmeldinstallatie, de toegangscontrole, de dimbare verlichting en het zorgoproepsysteem van deze woongroepen. Op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd.

Opdrachtgever van het project: Frion Zorg
Architect: BDG architecten
Adviseur: Nieman Raadgevende Ingenieurs
Start: Maart 2020
Oplevering: Eind 2020/begin 2021

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

HulstFlier

De oorsprong van ons bedrijf ligt in het jaar 1937 toen Herman Hulst een ambachtelijke smederij in Elburg overnam. Van daaruit ontwikkelt zich Hulst Installaties, een allround installatiebedrijf. Een familiebedrijf, bij de oprichting in 1964 zijn naast Herman ook zijn…