Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Bosman Bedrijven: EDGE Amsterdam West bereikt hoogste punt

Bron: bosmanbedrijven.nl 17 november, 07:59
Bosman Bedrijven: EDGE Amsterdam West bereikt hoogste punt
Beeld: Bosman Bedrijven

Het kantoorgebouw EDGE Amsterdam West, ontworpen door voormalig de Architecten Cie. architect Oyevaar in 1970, wordt in opdracht van ontwikkelaar EDGE Technologies volledig gerenoveerd door ditzelfde architectenbureau. Het immense gebouw telt een oppervlakte van ruim 48.000m² en bestaat uit acht torens die rondom rond aan elkaar verbonden zijn. De renovatie zorgt ervoor dat EDGE Amsterdam West wordt opgewaardeerd tot een geavanceerd en duurzaam kantoorgebouw, dat voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van duurzaamheid, technologie en gezondheid.

Puzzelen

Die enorme omvang en het feit dat het een renovatie betreft, vormen samen de grootste uitdaging vindt projectmanager Peter Mol. “In een bestaand gebouw nieuwe installaties aan brengen, is eigenlijk altijd een uitdaging. Het gebouw is volledig gestript en gesloopt qua installatietechniek, alleen de wanden van het gebouw staan er nog. Daar zitten bijvoorbeeld nog oude sparingen in. Ook zitten er veel gaten in de wanden, die dicht moeten of waar we juist gebruik van gaan maken. Dat is een leuke puzzel om op te lossen.”

Oppepper

De eyecatcher van de renovatie is de spectaculaire glazen koepel die de acht torens overkapt waardoor er een prachtig licht binnen-atrium ontstaat. Afgelopen week werd de glazen koepel voltooid en daarmee het hoogste punt van EDGE Amsterdam West bereikt. Voor Peter en z’n team is het hoogste punt vooral een extra stimulans: dit hebben we al met z’n allen bereikt. “Het is een flinke opkicker! Ik vind het jammer dat we niet met alle betrokkenen het glas hebben kunnen heffen. Het is hard werken voor iedereen. Een moment van ontspanning en saamhorigheid in drukke tijden, zou leuk zijn geweest. Gezien de omstandigheden is het natuurlijk begrijpelijk, maar ik mis het wel.”

Over de helft

Peter geeft aan dat er voor de oplevering – die in oktober 2021 gepland staat – nog veel moet gebeuren. Van de acht torens zijn er nagenoeg vier klaar. “We zijn over de helft. Daarnaast komen er nog allerlei voorzieningen in het atrium, waaronder een paviljoen. Na de oplevering installeren we in de kantoren nog enkele huurderspakketten op maat. Komende maanden komt er dus nog genoeg op ons af!”

Bosman geeft aan trots  te zijn deze mooie fase samen met hun partners te hebben afgerond. “Op naar de volgende mijlpaal!”

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Bosman installatietechniek

Bosman Installatietechniek is het vertrouwde adres voor al uw installatietechnische werkzaamheden. Voor gas, warmte, water, riolering, elektriciteit, data, telefoon en alarminstallaties. Heeft u een storing? Bel ons en onze professionele medewerkers lossen het probleem snel op: 24 uur per dag…