Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Personeel

Duurzaam inzetbaar, ook met mantelzorg

Bron: www.technieknederland.nl 19 november, 08:31
Duurzaam inzetbaar, ook met mantelzorg
Hoe voorkomt u uitval, verzuim en minder functioneren van medewerkers die overbelast zijn door de werk-privé situatie? Bijna één op de vier werknemers heeft mantelzorgtaken. Dat werkt door in uw organisatie. Praktisch, maar ook financieel. De toenemende (mantel)zorgtaken maken dat werknemers fysiek en psychisch meer druk ervaren. Dit beïnvloedt de prestaties en inzetbaarheid. Werkgevers kunnen er niet meer omheen: de combinatie van werk en zorg is een onderdeel van duurzame inzetbaarheid en de werk-privé balans. Dit vormt een nieuwe uitdaging, maar ook een kans om talent aan te trekken en te behouden, met zorgvriendelijk werkgeverschap.

Er is veel mogelijk om de risico’s als gevolg van mantelzorg te beperken. Maak daarom gebruik van dit aanbod voor een gratis kennisgesprek binnen uw bedrijf. Techniek Nederland heeft hiervoor de hulp van Jong en Veer, mantelzorg in uw bedrijf, ingeschakeld. Waar krijgt u antwoord op:

  • Wat moet u als werkgever weten over mantelzorg?
  • Hoe voorkomt u minder functioneren en verzuim door mantelzorg?
  • Hoe maakt u werk en mantelzorg bespreekbaar in de organisatie?
  • Waar vindt u als werkgever ondersteuning voor uw medewerkers?

Kijk op www.technieknederland.nl/mantelzorg voor meer informatie over dit onderwerp.

Landelijke Campagne van de Rijksoverheid ‘Deel je zorg’

Als werkgever kunt u meehelpen om bewustwording te realiseren. Doe mee met de campagne ‘Deel je zorg.’ Het ministerie van VWS stimuleert met de campagne mantelzorgers om over hun zorgen te praten of hulp te zoeken. U vindt hier campagnetips voor u als werkgever.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…