Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Bosman Bedrijven bouwt mee aan EDGE Eindhoven

Bron: bosmanbedrijven.nl 20-11-2020, 12:05
Bosman Bedrijven bouwt mee aan EDGE Eindhoven
Beeld: Bosman Bedrijven

Eerder dit jaar leverden Bosman Bedrijven het bijzondere Fellenoord II in het centrum van Eindhoven op. Nu mag de installateur opnieuw aansluiten voor het volgende bijzondere project in dezelfde stad. Maak kennis met EDGE Eindhoven! Bosman geeft aan trots te zijn samen met hun partners wederom aan een uiterst duurzaam en bijzonder project bouwen.

Gelegen vlakbij het centraal station, zal EDGE Eindhoven ​uit twee gebouwen bestaan, waarvan het ene gebouw 25.000 vierkante meter aan kantoorruimte biedt met een prachtig transparant groen atrium. Het andere gebouw heeft een woonoppervlakte van 14.500 vierkante meter met 175 indrukwekkende appartementen.

BREEAM Excellent en Well Core & Shell Gold

Het streven is dat 25% van de materialen die in de constructie worden gebruikt, circulaire, gerecyclede of recyclebare materialen zijn. Alles wordt gedocumenteerd in het Madaster materialenpaspoort rekening houdend met de visie dat het gebouw kan worden afgebroken zonder verlies van materiële waarde. Voor alle watervoorzieningen, worden maatregelen genomen om tot 40% drinkwater te besparen.

Het dak wordt volledig aangelegd, wat irrigatie afkomstig van regenwater mogelijk maakt en zo bespaard wordt door dit ondergronds op te slaan. De PV-panelen worden geplaatst om de energie-efficiëntie van het gebouw te verhogen en een energiebesparing van minstens 30% mogelijk te maken. Uiterst duurzaam dus. Dit draagt bij aan de ambitie om een BREEAM Excellent-certificaat te behalen. Daarnaast is het streven om een Well Core & Shell Gold certificaat voor welzijn te behalen. EDGE Eindhoven opent in 2023 de deuren. Bekijk de video van dit geweldige project:

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Bosman Bedrijven B.V.

Het leveren en beheren van technische oplossingen voor een comfortabele leef- en werkomgeving, dat is onze missie. Wij denken mee met onze klanten om samen tot een resultaat te komen waar we trots op kunnen zijn.
Het creëren en…