Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Fitwel Certificaat voor Royal HaskoningDHV Kantoor Amsterdam

Bron: www.royalhaskoningdhv.com 23-11-2020, 10:06
Fitwel Certificaat voor Royal HaskoningDHV Kantoor Amsterdam
Beeld: Royal HaskoningDHV

Fitwel 2-star certificering is toegekend aan het Royal HaskoningDHV Contact Amsterdam gebouw en laat daarmee met recht zien dat ze voorop lopen met de gezonde werkomgeving. Het welzijn van werknemers heeft een grote rol gespeeld bij het selecteren van deze nieuwe kantoorlocatie in 2017 en ze zijn er trots op dat het Fitwel certificeringstraject dit nog verder heeft verbeterd. Met deze geoptimaliseerde gezonde werkomgeving draagt het duurzame kantoor in Amsterdam bij aan een toekomstbestendige oplossing en een betere samenleving: ‘enhancing society together’.

Waarom Fitwel?

Een goede werkplek is op veel manieren van toegevoegde waarde voor mens en bedrijf. De effecten van gezonde gebouwen en werkomgevingen zijn wetenschappelijk bewezen en wijzen op een positieve bijdrage aan de werkprestatie van werknemers. Certificering biedt een nuttig referentiekader voor organisaties die zoeken naar evaluering en verbetering van de bestaande werkomgeving.

Fitwel is een certificeringsmethode die focust op de gezondheid en welzijn van de gebruikers van gebouwen; zowel gasten als werknemers. De certificering is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en heeft 12 secties: locatie, bereikbaarheid van het gebouw, buiten-omgeving, ingangen en begane grond, trappen, binnen-omgeving, werkplekken, gedeelde ruimtes, watervoorziening, voedselvoorzieningen, voedselautomaten, snackbars en paraatheid bij noodsituaties.

Hoe verbeter je een ‘reeds’ gezond gebouw?

Het welzijn van werknemers is sinds de opening in 2017 altijd een ambitie en prioriteit geweest van het kantoor in Amsterdam. Via het Fitwel certificeringsproces is het Royal HaskoningDHV gelukt om met kleine aanpassingen aan het originele ontwerp de werkervaring naar een nog hoger niveau te brengen. Voorbeelden van doorgevoerde veranderingen zijn: aanbieden van fruit tijdens kantooruren; inruilen van de traditionele snacks voor gezonde alternatieven; aanleggen van een tuin waarin organisch groente en fruit wordt verbouwd dat wordt gebruikt in gezonde lunchmaaltijden. Naast het aanbieden van gezonde voeding, worden collega’s aangemoedigd om actief te bewegen tijdens pauzes door ze informatie aan te reiken over voorzieningen en looproutes in de omgeving. Daarnaast is een streng tabaksvrij beleid ingevoerd voor het gebouw.

Over het Royal HaskoningDHV kantoor in Amsterdam

Contact Amsterdam is een innovatief gebouw in Amsterdam. Van origine is het gebouw een opslagmagazijn en garage, maar heringericht om kantoren te creëren voor Royal HaskoningDHV en een gemeenschap van zelfstandige creatieve ondernemers. Contact Amsterdam opende zijn deuren in 2017 en heeft snel een unieke status gekregen door zijn duurzaamheid en circulariteit, wat bijdraagt aan de visie van Amsterdam om dé toonaangevende ‘slimme’ stad te worden van de toekomst. Met het kantoor in Amsterdam hebben ze een nieuwe werkplek gecreëerd die voldoet aan de visie van het ingenieursbureau hoe een perfecte werkomgeving er uit moet zien – inspirerend en duurzaam en tegelijkertijd productiviteit, comfort en welzijn bevorderend voor gebruikers.

Meer Informatie

Fitwel is een van de manieren die kunnen helpen bij het creëren van gebouwen en plekken waar mensen en bedrijven optimaal functioneren. Royal HaskoningDHV is de eerste consultant in Nederland met ervaring in het begeleiden van het Fitwel certificeringsproces. Voor meer informatie over Fitwel certificering en oplossingen voor inspirerende werkplekken die een positief effect hebben op welzijn, samenwerking en productiviteit, kunt u contact opnemen met de geaccrediteerde consultants van Royal HaskoningDHV.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al meer dan 135 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder…